Nudelwook med falukorv
- äggnudlar
- kokosmjölk 1 brk
- purjolök
- salladslök
- bladpersilja
- morot
- ärtskidor
- squash
- falukorv
- oystersås
- röd currypasta, ca 2 tsk
- svartpeppar
- Två olika thailändska kryddor
Steg 1:
Förbered genom att skära upp allt. Falukorv och morötter lade jag i samma skål (skål 1). Salladslöken i en egen skål (Skål 2). Allt annat i ännu en skål (skål 3).
Medan jag skar upp allt så passade jag på att även starta kastrullen med vattnet till äggnudlarna.
Steg 2:
Jag började med att wooka allt från skål 1. När det hade fått lite färg så hade jag i en burk kokosmjölk samt rödcurrypastan och övriga kryddor. Kort efter det slängde jag i äggnudlarna i det kokande vattnet. De skulle bara koka en kort stund, så de fortfarande hade tuggmotstånd.
Steg 3:
Nu vardet dags att blanda i allt som låg i skål 3 och värma upp ordentligt tillsammans med ungefär hälften av salladslöken i skål 2.
Steg 4:
Som avslutning så vände jag ned äggnudlarna som nu hunnit bli lite mjukare. Wookade allt tillsammans till äggnudlarna blivit klara att äta.
Steg 5:
Denna gång valde jag att lägga upp maten på tallrikar till alla och sedan som avslutning strö lite av salladslöken från skål 2 över tallriken. Vill man kan man såklart även strö det direkt över wookpannan och ställa den på bordet så alla får ta själva.
Gott och enkelt, tar dock lite tid att skära upp allt. 😍