0

Nudelwook med falukorv

 
 
 
 
 
 
Detta använde jag:
  • äggnudlar
  • kokosmjölk 1 brk
  • purjolök
  • salladslök
  • bladpersilja
  • morot
  • ärtskidor
  • squash
  • falukorv
  • oystersås
  • röd currypasta, ca 2 tsk
  • svartpeppar
  • Två olika thailändska kryddor

 

Steg 1:
Förbered genom att skära upp allt. Falukorv och morötter lade jag i samma skål (skål 1). Salladslöken i en egen skål (Skål 2). Allt annat i ännu en skål (skål 3)
Medan jag skar upp allt så passade jag på att även starta kastrullen med vattnet till äggnudlarna.


Steg 2:
Jag började med att wooka allt från skål 1. När det hade fått lite färg så hade jag i en burk kokosmjölk samt rödcurrypastan och övriga kryddor. Kort efter det slängde jag i äggnudlarna i det kokande vattnet. De skulle bara koka en kort stund, så de fortfarande hade tuggmotstånd.


Steg 3:
Nu vardet dags att blanda i allt som låg i skål 3 och värma upp ordentligt tillsammans med ungefär hälften av salladslöken i skål 2. 


Steg 4:
Som avslutning så vände jag ned äggnudlarna som nu hunnit bli lite mjukare. Wookade allt tillsammans till äggnudlarna blivit klara att äta.

 

Steg 5:
Denna gång valde jag att lägga upp maten på tallrikar till alla och sedan som avslutning strö lite av salladslöken från skål 2 över tallriken. Vill man kan man såklart även strö det direkt över wookpannan och ställa den på bordet så alla får ta själva.

 
 Styrka 0/5

Gott och enkelt, tar dock lite tid att skära upp allt.  😍