5

Djurliv i familjen

Donna - I slutet på november -12 flyttade Donna hem till oss. Sedan dess har hon funnit sig väl tillrätta hos oss och funnit sin plats. Hon bor på nedervåningen med mig och sover med mig i sängen om nätterna. Hon kommer bra överrens med de flesta hundar hon möter och är väldigt social och trevlig mot andra människor, ibland kanske lite för social. Hamstarna däremot ser hon som mat och vill helst äta upp. Därför finns nu en trappgrind för att skydda hamstrarna som lever på övervåningen.
 
Donna är en väldigt speciell och närhetstörstande hund, hon befinner sig sällan mer än nåra decimeter från mig om hon inte har ett ben att gnaga på eller maten är på gång. Hon klarar ännu inte av att vara själv så hittills har hon alltid varit med någon av oss. Nu på senare tid har hon börjat vakta lite mera och säger till om någon kommer men lugnar fort ned sig när hon vet vem det är.
 
Hon har tidigare varit en gatuhund i Ungern där hon även misshandlats så hennes start i livet har varit väldigt tuff, trotts detta är hon hur go och fin som helst. Jag skulle kunna skriva massor om hennes historia innan hon kom till oss, men det får bli nåon annan gång.
Vi vet inte exakt vad hon är för ras, men vi tror hon är en Pitbull, det är vad som står i hennes pass.
 
 
f. ca 2014
 
Wilma - Flyttade hem till oss tisdagen den 13/10-15, så än har vi inte hunnit lära känna varandra så mycket. Vad vi däremot har hunnit är att börja älska Wilma, hon är verkligen speciell. Hon gillar sin stora rymliga bur. Men när hon får komma ut ur den gillar hon att utforska golvet och sen tränga sig in på de mest underliga ställena och ligga och blänga på oss bara för att sedan smyga fram och överraska oss.
 
Jag har dessutom sett likheter på Wilma och min dotter. Båda har en envis vilja som ibland kan vara aningen utmanande, dessutom gillar de att busa med varandra. Dottern gömmer godis som Wilma får leta eter medan jänta tittar på. Wilma däremot hittar alla jäntas gömmor med pinnar och drar fram alla pinnarna och provtuggar dem. Sen tar hon knäckebröd och knaprar på i dotterns säng. Sen ligger hon lugnt och nöjt i buren och tittar på medan dottern får städa sin säng från knäckebröd.... Busfrön båda två ;-)
 
f. ca slutet på 2017
Inflyttningsdatum: 10 feb -18
 
The Bean - En nyfiken och härlig Tamråttskille som flyttade in hos oss idag. Mer info om honom kommer att komma när jag lärt känna honom mer. Just nu verkar han fullt upptagen med att utforska sitt nya hem när ingen ser och bädda i sitt "sovrum". Namnet har han med sig från sitt förra hem, men han har fått smeknamnet "Bönan" av mig.

 
f. dec -11 d. 11 juni -13


Gosan - Hon är familjens "första" djur. Ja i allafall sedan Skräpfia var liten. Gosan fick Skräpfia i julklapp av sin farmor och farfar (efter att ha frågat oss), julen 2011. Gosan är en glad och trevlig gnagare som äter det mesta, men som det nattdjur hon är så stör hon ofta sin matte på nätterna genom att springa i sitt gnisslande springhjul eller som oftast gnaga på gallret. Gosan bor numera inne på Skräpfias rum. Hon är en nyfiken men lite lugn krabat som inte gör så mycket väsen av sig dagtid. Hon älskar dock att gnaga, knäckebröd, morötter, hundgodis, gnagben för hundar. Ja kräsen är hon inte. Gillar att kela och att simma i handfatet eller klättra omkring innanför kläderna på folk när hon kommer åt, men pass opp, hon gnager hål i kläderna.
Gosan är en vanlig hamster!
 
 
f. mars -12 d. 12 juni -13
Wilden - En riktigt pigg och charmig liten buse. Jag fastnade för Wilden när jag såg honom första gången i mars -12. Då var han jätteliten, precis som namnet säger, en vilde och ack så busig och nyfiken. Han älskar att utforska och gillar inte att bli fasthållen så långa stunder åt gången, då nafsar han för att säga "släpp mig". Han var min, men numera är han Babbelpellens. Han är mera kräsen i mat, men smakar på det mesta, hamstrar och sprutar sedan ut all mat över dig om du håller i honom. Han är som en liten kulspruta. Gillar att simma men att bli torkad är ju inte alls så kul. Han bor med Babbelpellen på hans rum.
Wilden är en dvärghamster!
 
 
Född: 18 maj 2013 d. ? 2013
Wolcaniz - En mysig hamster  som flyttat in hos oss. Han är familjens men Skräpfia är den som har huvudansvaret för honom. Jag litar helt på henne där eftersom hon klarade av Gosan under så lång tid med allt vad det innebar.
 
Vi tittade på honom i torsdags och fastnade för honom, idag (20/7-13) flyttade han hem till oss. Han är en aktiv kille som gillar att utforska och testa nya saker. Han är riktigt snabb och pratar mycket, gillar inte att bli fasthållen för länge, en liten stund går bra men sen vill han på egna äventyr.
 
Liksom tidigare hamstrar så bor Wolcaniz på övervåningen där han är tryggare, avskild från våran Donna som annars vill äta upp honom.
Wolcaniz är en vanlig hamster!
 
Född: ? d. 25 juli 2015
Bobbo - flyttade hem till oss 29/6-14. Hans exakta ålder minns jag tyvärr inte. Innan han flyttade hem till oss bodde han os en annan familj där det liksom här fanns barn. Bobbo är en väldigt mysig och personlig guldhamster som mår klart bäst om han får mycket aktivering under dagen. Får han det inte så håller han familjen vaken genom att envisas med att gnaga galler. Bobbo är väldigt nyiken av sig och gillar att springa lös min säng och utforska.
 
Sedan Bobbo flyttade hit har han även fått testa att bada, det tillhörde inte precis hans favoritsysselsättningar, men att bli torkad var om möjligt ännu värre. Då kände han sig riktigt ynklig och pep en hel massa ända till han ick komma hem till sin bur.
 
f. jul-15 d. 17 februari 2017
 
Witiz Donnatello - Vår älskling har nu lämnat oss. Bustrollets hamster Witiz Donnatello, men han kallades bara för Witiz. Han var en nyfiken men mycket snabb kille som inte gillade att hållas eller gosas, när han flyttade till oss. Men efter ett tag blev han otroligt kelig och mysig även om han var lite av en ADHD-hamster. Han var nästan aldrig lugn och stilla förrän de sista dagarna då han mest sov. 

Witiz blev riktgt bra kompi med vår kanin Wilma Han fick ofta och gärna klättra på henne utan att hon brydde sig. Witiz var Monsters raka motsats i det mesta, men kanske tydligast i att han var mera barnvänlig, nyfiken och åt det mesta. 

f. 25 jun-15 - d. 29 maj-17
 
Monster - Älskade Monster har nu lämnat oss i tomhet efter ett intressant och händelserikt liv. Han var en egensinnig livsnjutande nyfiken hamster som gillade att upptäcka saker. När vi träffade honom första gången var han den nyfiknaste av alla hamstrar där. Han ville verkligen fram och se vad vi var för ena filurer. Skräpfia har köpt honom för egna pengar så han är hennes aldeles egna hamster.
 
Första gångerna då vi skulle ta upp honom lät han som en korsning mellan en arg orm, en ilsk katt och en argsint hund. Han skrek, fräste och morrade. Jag har aldrig någonsin hört en hamster låta så mycket. Det var på det viset han fick sitt namn Monster, men han visade sig vara en otroligt snäll och härlig liten lurvboll när han väl lärt sig att vi inte var farliga.
 
Monster är otroligt kräsen med mat, han äter verkligen bara det han vill. En riktig gormethamster med andra ord.
 
 
Tryggheten, djurägare, dvärghamster, hamster, hund, kanin;
1 Hörni!:

Såna fina djur ni har! Det finns inget bättre än djur. Jag hade en hamster när jag var liten och har haft kanin, tre marsvin, katt, fiskar och små ödlor. Och nu har vi Elsa. :)

Svar: Ja, djuren är underbara och det är så skönt att vi kan ha dem... Jag har också haft en del djur innan. Vi har haft fiskar men vi har endast två malar kvar nu. Sen hade jag två katter då Skräpfia föddes. När jag var 16 år hade jag en hund och som barn hade jag två katter.
aspieblogg.se

Vi har två hamstrar, Chilli och Kelis samt två råttor Bonnie och Doris :-)

Svar: Bonnie heter svägerskans hund. =)
aspieblogg.se

Kul att få veta mer om dom. :D riktigt fina är de allihopa också!

Svar: Tack! *ler*
aspieblogg.se

4 Eriiza:

Tack! ;)

5 Solus:

Älskar pitbulls, ska själv få en egen hund (Amstaff) i april :) blir alltid glad av att höra när folk tar hand om gatuhundar... tack du för att du har räddat donna! vill själv "rädda" en hund, speciellt pitbulls :)

Svar:
aspieblogg.se