0

Kvinnorna på 10:e våningen

 
Det som den gamla cigarettförsäljerskan Lieu har sett, går inte att förklara bort. Kvinnan med sportbagen tar med sig nyfödda barn från sjukhuset och säljer dem till västerländska par. Det sker i parken intill Lieus kvadratmeterstora handelsplats på en Hanoi-trottoar. Lieu vet, för hon har spanat. 
Det soldaten vet, går inte heller att förklara bort: Den svenske biståndsarbetaren Lasse Johansson har skadat flera unga flickor svårt. Sexuellt och svårt. Soldaten vet vad vissa män kan använda glödlampor och fjärrkontroller till.
Den svenska kvinnoläkaren Ellen arbetar på ett sjukhus i Hanoi och möter i sitt arbete regelbundet flickprostitution, sexuell misshandel och mycket unga mödrar, vars nyfödda spädbarn oförklarligt försvinner till destruktion. När Ellens vägar korsar Lieus och soldatens, förstår hon det som ingen velat tro...
 
 
 

Mina tankar om ljudboken:
Bättre än jag örväntat mig. Hade svårt att pausa i lyssnandet. =)
 
 
1

Ljuvliga dag


Har haft en riktigt underbar dag. Startade den med sovmorgon, sen kom det lite regn och åska som gjorde luften ute så mycket härligare.

Åkte sen in till Centrum och satte mig på bibblan för att läsa lite i senaste numret av Hemmets Journal. I tidningen fanns en artikel om en tjej med samma diagnos som mig. Vissa saker är vi lika på, men i olika utsträckning, andra saker är vi otroligt olika på.

Jag har i varje fall kommit på att alla serier jag tittar på och ljudböcker jag lyssnar på har samma effekt på mig som en batteriladdare har på uppladdningsbara batterier.


Vad mer har jag hunnit med idag? Jo jag har ätit glass i hamnen i trevligt sällskap, gungat vilket jag inte ens minns när jag gjorde senast. Så antingen är det jag som blivit senil eller så var det väldigt länge sedan. Vilket av alternativen tror ni mest på?

Sen var det dags för Kvantum. Där köpte jag lite mat, samt schampo till Babblis och tandborstar till de andra två trollen.

Mötte underbara Fröken Spontan då jag var på väg in på affärn. Riktigt trevligt att få en liten stund med henne också innan jag fick skjuts hem.

Kort sagt... Dagen kunde inte blivit bättre då jag fick träffa mina favoriter idag, ja i varje fall de som geografiskt är närmast.

Vad har du gjort idag då?

0

Smaken

"En bortglömd smak som ligger förborgad någonstans i mitt innersta ... Jag söker utan att finna."

I hjärtat av Paris, i samma flotta fastighet där Igelkottens elegans utspelar sig, ligger världens främste gastronomikritiker för döden. Pierre Arthens vördad av vissa, avskydd av många har i åratal tyranniserat världens mest högaktade köksmästare och fällt domar över deras skapelser, styrt över deras öden med ett penndrag, godtyckligt byggt upp och ödelagt deras anseenden. Men nu, under dessa sista timmar, söker han desperat efter en speciell smak, det där sublima han en gång upplevt och aldrig glömt. Smaken framför alla andra.
 
 

Mina tankar om ljudboken:
I mitt tycke väldigt seg och osammanhängande, rena sömnpillret.