0

Hur du blir en riktig hjälte

Eldägget är stulet, vulkanen har vaknat och exterminatordrakarna sträcker ut klorna. Hicke har klarat sig ur knipor förr, men kan han rädda världen? Har han vad som krävs av en riktig hjälte? Hur du blir en riktig hjälte är den femte delen i serien om antihjälten Hicke Hiskelig Halvulk den III och en burlesk thriller som i Robert Gustafssons tolkning blir familjeunderhållning på hög nivå. Hans röster lyfter fram den drastiska humorn som präglar alla böckerna om Hicke och gör att man gärna lyssnar på ljudboken om och om igen!
 
 
  
Mina tankar om ljudboken:
Den lät bättre än jag trodde när jag läste om den. Men tyvärr fick den mig bara att somna.
 
 
0

Känslostormande dag

Idag har det varit en riktigt jobbig och känslostormande dag. En person kom hit tidigare idag för att "hjälpa". Men hen startade mötet här med att gnälla på mig över spisen om jag somnat ifrån att rengöra. Som om det i sig vore en katastrof. Somnar ja ifrån det finns det abolut kvar till dagen efter. Men hen som kom "upplyste" mig då om att spisen snart kommer vara en sannitär olägenhet för ja kan ju inte hålla rent. Ok, hen sade inte ordarant just det men det var så min hjärna tolkade hens ord.
 
Trotts det så bet jag ihop och frågade vederbörande om hen ville ha kaffe. Men då fortsätter gnällandet och klagandet. Jag får skit för saker jag inte fixat. Men hen har inte alla uppgifter. Hen ger mig skit för att inte ha gjort saker som jag faktiskt inte haft någon möjlighet att göra. 
 
Sen berättar hen att saker skall slängas. Att saker jag en gång skaffat och sedan lämnat vidare till en som behövde dem bättre var sopor. Det som retade mig rejält där var att hen inte förankrat iden om att slänga sakerna hos den som nu äger sakerna. Ja aner att ägaren själv skall bestämma över möblerna. Vill ägaren själv slänga så visst, men att andra skall bestämma över ägaren som ju faktiskt är vuxen det retar mig och sårar mig enormt.
 
Det slutade med att jag när hen upplyste om att allt som var kvar var sopor kände att jag faktiskt också var en sopa. Ivarje fall kändes det så när hen uttryckte sig på det viset och nu kall slänga allt som en gång varit mitt och ägarens. Jag fick intrycket att hen ville radera ut allt som på minsta vis påminner om mig ur ägarens liv. Vill ägaren radera ut mig kan ja inget göra men det sårar mig enormt när hen försöker göra det. Hen har nämligen inget att göra med vilken typ av relation jag och ägaren har. Det är mellan mig och ägaren.
 
Allt slutade med att ja blev alldeles otroligt arg och upplyste hen om vart dörren var. Hen stormade ut genom drren medan hen kastade orden att jag var "barnslig" mot mig. Nåväl, tyck vad du vill men i mitt hem gäller mina regler. Uppför dig eller gå, gäller oavsett vem du är. Skrik inte på mig och skäll inte på mig, kort sagt, uppför dig. Du får ärna ha andra åsikter och tycka annorlunda, men då kan du prata med mig. Försök bara inte att göra om mig för jag är faktiskt bra som jag är.
 
Jag har mina fel och briser men jag duger oavsett vad du säger och tycker. Synd bara att du försöker få alla att tro att du är perfekt, men vet du vad, du är en människa och ingen människa är perfekt. Inte ens du!
 
När hen hade stormat ut så var jag så arg att jag skakade i hela kroppen och mådde fysiskt illa. Tack och lov så kom Fröken Spontan ned till mig och hälpte mig att få ihop jäntas säng, vilket jag inte klarat själv. Sen fick hon oss alla att tänka på annat så vi alla blev på bättre humör.
arg, besviken, ledsen, sårad, upprörd;
0

Möbler - en del av livet

Jag vet inte hur du tänker, men i mitt huvud är möbler liksom en del av livet. Det blev än mer påtagligt då jag sepparerade. Jag insåg liksom hur lite möbler jag faktiskt hade och det går inte att komma ifrån att möbler är en lyx som underlättar livet enormt och gör det så mycket bekvämare.
 
Jag verkligen hatar att gå i möbelaffärer, Jag ser så mycket jag vill ha som jag ändå inte har råd med. Däremot älskar ja att titta i möbelaffärer online. Inne på WeGot som inte bara är en möbelaffär belägen i Malmö utan även en onlinebutik har jag nu suttit en bra stund och tittat på bäddsoffor. Bäddsoffor tillhör den kattegorin av möbler som ligger mig väldigt varmt om härat. Det är nämligen inte bara en möbel för tvhäng utan kan lätt göras om till övernattningsplats för en vän eller annan tillfällig besökare. Detta utan att det ser ut som att hemmet bara består av sängar.
 
Beställer du från WeGot så har de väldigt snabb leverans på 1-4 dagar. Frakten kostar som mest 695:-. Det som är riktigt bra är ju den snabba leveransen. Många gånger kan man ju tyvärr få vänta i flera veckor på de möbler man beställt.
 
Jag är själv otroligt glad över min egen bäddsoffa som påminner lite om den som är här på bild. Sen till sommaren blir det dags att börja leta möbler att ha på balkongen och till dess tittar jag på sidor online för att få inspiration.
 
Vad har du för favoritmöbler?