0

Översvämning igen

Tyvärr är det inte första gången det blir översvämning just här, det blir det efter typ vartenda regn. Men den här gången var det betydligt mer vatten än jag tidigare sett vid Oxelögatan 13B / 15A. Det var en bit över 1 dm djupt i kanterna och steg medan jag såg på. Dessutom var det strömt på sina ställen, tex vid lilla gången mellan gångvägen och parkeringen vid buskar och gräset. Vattnet hade redan stigit över trotoarkanten eller vad jag nu skall kalla det och håller på och tar gräset i besittning.

Just där jag stod blåste det inte, men ändå var det vågor i vattnet. Vid lunch var jag ute med hundarna och gick där och då fanns det inte mer vatten där än någon annanstans. På eftermiddagen var det någon som felanmälde det till kommunen, men de verkade som vanligt rätt ointresserade eftersom de inte åtgärdat felet. Åerstår nu att se hur länge vi skall ha den "sjön" på det helt malplacerade stället innan komunen vaknar upp och gör något som syns åt problemet. Det är ju ett återkommande problem för de boende där.
 
 
0

Barnmorskor på landsbygden

 
Brittisk dokumentärserie från 2017 om barnmorskorna i Skottland och deras intensiva arbete med att hjälpa gravida kvinnor på obskyra platser. I varje avsnitt ser vi tre nya mödrar gå igenom allt från uteblivna värkar till oförväntade födslar i en omgivning som knappast gör barnmorskornas arbete lättare.
 

 

Mina tankar om serien:
Helt underbart att se.
 
 
 
 
 
 
Har sett till och med S01E03
 
 
 
 
0

Söndagsresan i kylan

I söndags startade vi med att Fredrik sov efter jobbet. Sen stuvade vi in Elmo i bilen och åkte iväg för att hämta Busfias kompis Hundflickan.
 
Tillsammans med Hundflickan skulle vi nämligen åka till Eskilstuna och hämta dottern som tillsammans med min hund Baloo var på besök hemma hos jäntas pojkvän med familj över helgen. Men innan vi åkte dit så gjorde vi en avstickare till Rusta i Folkesta. Inte heller där hade de refillerna med hundbajspåsar som sedan länge varit slut på Rusta hos oss. Men jag hade ändå tur, jag hittade min gran och granmatta ändå.
 
När vi väl kom fram dit där jänta var med sin pojkvä så kom hon, Baloo och killen ut och mötte oss, som tur var. Sen gick vi upp en stund, med oss hade vi såklart även Elmo som trotts lite skällande ändå skötte sig rätt bra med katterna. Det var riktigt kul att träffa dotterns killes mor och hennes sambo. Modern är ju trotts allt en gammal väninna till mig, och dotterns son träffade jag första gången då han var en liten liten kille med napp som låg kvar där man lade honom. Men nu har han minsan vuxit upp och blivit en riktigt lång kille.
 
Sen när vi åkte hem blev det ju inte riktigt den väg Fredrik hade tänkt sig, det bidde via Katrineholm istället, men det gick ju det med och hem om vi. Hundflickan fick vi väcka då vi kom hem till henne, men hon vaknade nog aldrig riktigt så det kändes allt tryggast att följa med och se till att hon kom in ordentligt.