3

Min familj

Skräpfia 14 år - Våran förstfödda. Skräpfia föddes den 25 juni 2002, på kvällen och var med då hennes far och jag gifte oss. Hon går nu i åk 8, men tyvärr upplever vi inte att hon får den hjälp och stöd hon behöver i skolan. Om det beror på att skolan väljer att inte se hennes behov eller om det beror på att de faktiskt inte ser är svårt att avgöra då kommunikation med hennes mentorer och rektor inte fungerar. På fritiden har hon spelat  Tennis, Gitarr, Saxofonen samt hållit på med Judo. I övrigt är hon en väldigt mogen, men otroligt slarvig och envis samlartjej, lite som en hamster. Men när det verkligen gäller så litar jag på henne.

Vännerna och konfirmationsgänget tar upp mycket av hennes tid. Nu efter 8 års kämpande så har hon äntligen fått en utredning som klart och tydligt bekräftade det vi redan viste, att hon har dyslexi. I Septembe 2017 fick hon även två dianoser till, Aspergers Syndrom samt ADD.
 
Under de gångna åren har hon gjort ett antal utlandsresor med sin farmor och farfar. Sommaren 2013 reste hon till Tenneriffa och 2014 var hon bland annat i Frankrike och Italien. 
 
Änglabarn - Då barnens far och jag planerade vårat bröllop så var jag gravid. Men tyvärr är inte all lycka beständig och vi förlorade vårat barn den 7 april 2003, långt före barnet var beräknat att födas. Älskad och saknad för evigt, men jag tror att den lille nu är min skyddsängel, det känns så i allafall.
 
Babbelpellen (Babblis) 13 år - Vår förstfödda son, föddes 16 april 2004 på morgonen. Grabben är nu inne på sitt 2:a år år i studiegården där han verkligen får all den hjälp han behöver. Under detta år har han utvecklats massor både i skolämnen och som person. Denna grabb ler sällan och kan lätt tolkas som sur och trulig, men det är han inte när han känner sig trygg med omgivning och personerna omkring honom. Babbelpellen är väldigt lik mig, han behöver också veta vad som händer, när och hur. Planering och förberedelser är nyckelorden för honom. Han har även Aspergers Syndrom precis som jag själv.
 
Babbelpellens tidigare specialintresse var smurfar som han lärde sig precis allt om. Nya specialintresset är Lego Chima och Nexoknights. På sin fritid spelade han ett kort tag gitarr, men det har han slutat med. Just nu är han bara med i en filmklubb som har filmvisning ungefär en gång i månaden.
 
 
Bustrollet 12 år - Familjens bustroll och djurvän, men han gör allt han kan för att reta och irritera syskonen. Då han är ensam och får all uppmärksamhet är han hur go som helst. Han föddes 23 augusti 2005 på morgonen. Bustrollet går nu i åk 6, i studiegården, hur kan tiden gå så fort?  I skolan är han en hejare på matte och att läsa (när han vill). Men tyvärr är rasterna den jobbigaste perioden i han skolgång. Han är envis som synden men väldigt go när han är själv. Har dock en tendens att då och då plocka fram mindre trevliga sidor som exempelvis sin väldigt pipiga röst.
 
Helst av allt önskar han sig en egen dator, men innan det blir aktuellt måste han bli mera rädd om sina saker. Bustrollet har spelat fotboll men det fungerade inte för honom. Mycket på grund av hans problem med att lyssna och ta in vad tränaren säger men även på grund av de andra barnen som var med. 
 
Grabben fick för ett tag sedan diagnosen Dyslexi, sedan tidigare hade han även "Spåkstörning" vilkt i hans fall betyder att han var sen med at få till uttalen korrekt och ofta tappae de örsta stavelserna. Nu i september -17 fick han även dianoserna Aspergers Synddrom och ADHD. Den sista diagnosen kom inte precis som någon överaskning, då vi mistänkt at han haft det undr flera år, men att få till en utredning är inte alltid så lätt.
 
 
 
Barnens far (särbon Fredrik) - Vi träffades en gång genom en mailinglista för släktforskare som vi båda var med i. Förlovade oss gjorde vi den 27 april 2001, gifte oss i Klosters Kyrka i Eskilstuna på midsommarafton (20 Juni) 2003.
 
Barnens far har kört buss och jobbat på dagis, numera jobbar han natt som tidningsbud samt är aktiv i olika släktforskarföreningar. Han sitter med i styrelsen i släktforskarföreningen i vårt hemområde. Han var även med och arrangerade släktforskardagarna 2015 på Rosvalla.
Han har över 20 års erfarenhet av släktforskning och har under den tiden även hunnit med att få några släktutredningar publicerade.

Vi är fortfarande gifta, men särbos sedan i november -14.
 
Tryggheten, Judo, aspergers syndrom, gitarr, saxofon, specialintresse;

Fin familj du har!!

Svar: Tack. =)
aspieblogg.se

2 Spinn:

När du skriver "sin väldigt pipiga röst" fick jag ett tydligt ljudminne från den där gången (i bilen?) då Bustrollet skulle sjunga pippisången... Minns du? Pipi-pipi-pipi-pipi-pipi.. ;) kram!

Svar: Mmm.. ett suddigt svagt minne har ja...
aspieblogg.se

3 Johanna Nilsson:

Vilken underbar och fin familj du har. Jag blev rekommenderad din blogg av en tjej som har följt den väldigt länge... tänkte bara fråga om det är något av dina barn, eller din man, som också har någon diagnos, eller är det bara du i eran familj som har det? Kram till dig och din superfina familj! :)

Svar: Det är ja och äldsta sonen som har aspergers syndrom. Vad kul att du lämnade en kommentar nu när du skrev hos mig.
aspieblogg.se