1

Genomgång av utredningen

Igår eftermiddag gick jag och barnen till bussen och åkte in till stan. Där mötte maken upp så vi gemensamt kunde åka till Habiliteringen. Mannen tog hand om barnen medan jag gick in med Anna och gick igenom den gångna utredningen.

Det var inte direkt något som överraskade mig. I dagsläget har jag fått hyfsat bra koll på vem jag är. Hon berättade och vi skrattade en hel del.

Jag uppfyller så pass många kriterier som hon sade så jag har fått min Aspbergerdiagnos nu. Känns rätt bra att ha papper på det nu. Liksom som en bekräftelse på att jag har rätt bra koll på vem jag är och hur jag fungerar.

Fick veta av Anna att jag skulle få komma dit igen efter sommaren. Får se vad som händer då.

1

Design

Tröttnade på designen jag hade och har letat och letat efter inspiration att göra något åt det. Idag äntligen hittade jag lite inspiration att göra något åt designen.

Känns lite ljusare och somrigare nu och inte fullt så deprimerande. Vad tycker ni?

2

Tack för tipset Calle

Idag med posten kom äntligen boken som vi beställde till mig för ett tag sedan. Jag beställde dden efter att ha läst om den i Calle Schulmans blogg som jag följer sedan ett tag tillbaka. Om hans blogg så kan jag säga såhär. Ni får leta mycket efter en blogg med mer varrierat innehåll. Den handlar om allt från gamla härliga volvos till familjeliv med en underbart söt dotter och välgörenhetsprojekt som berör på djupet.

Har du inte redan utforskat hans blogg så är det inte för sent, den är bara ett klick bort. -Klicka här-

Tillbaka till boken jag beställt. Det första som tilltalade mig var författarens enorma generositet som ni kan läsa mera om i Calles blogg (klicka här för att komma direkt till det inlägget). Sen var det såklart namnet på boken. Eftersom jagt själv ser mig som ett maskrosbarn (till viss del) och mor min till stor del växte upp på sjukhus och flickhem så känns det som att jag har en del gemensamt med författaren. Kanske inte nödvändigtvis i händelser men i vissa känslor m.m.

Ska helt klart bli intressant att läsa boken.

Bokens handling:

Redan när Sandra föddes var hennes mamma psykiskt sjuk.När Sandra växer upp glider mamman allt djupare in i sin sjukdom och dessutom alkoholmissbruk. Hon pantsätter Sandras saker för att ha råd med vin och cigaretter. Det är Sandra som så gott hon kan ansvarar för hushållet, medan hennes mamma låser in sig i sitt rum och eldar upp brev och pratar med sig själv. Ofta finns ingen mat i huset, de pengar som finns går till mammans missbruk. Sandra får mat av sina kompisar, som smugglar ut smörgåsar till henne. För dem är det ett spännande äventyr, men för Sandra handlar det om överlevnad.

Situationen blir ohållbar, och hon flyttar hem till sin pappa, men inte heller där ordnar saker upp sig. Även pappan är alkoholist, och Sandra får ta hand om sig själv medan han sitter på krogen.

17 år gammal träffar Sandra sin blivande man. De kämpar för ett bra liv tillsammans, gifter sig och får två barn. När andra barnet är fött briserar ännu en bomb i ett liv som bara behöver lugn och ro. De får beskedet att maken drabbats av MS.

Maskrosungen är en gripande och självutlämnande berättelse om en flicka som trots hårda förutsättningar växer upp till en stark, välutbildad kvinna.

Maskrosungen gavs hösten 2007 ut i Danmark. Sandra Gustafsson är flitigt anlitad som föreläsare i olika sammanhang.