0

BUP - besök och ny medicin

Bustrollets besök på BUP idag gick riktigt bra. De kollade hans värden och vi pratade om hur hans medicin Medikinet fungerat. Min erfarenhet är att den fungerat riktigt bra, men att kontrasten då den gått ur kroppen varit för skarp och att den gått ur för fort.
 
Att den gått ur för fort och inte hållit hela dagen höll Bustrollet med om. Några direkta biverkningar har han heller inte haft, ja bortsett från att den gått ur kroppen för fort och att han ätit mindre, men i hans fall har det inneburit typ att han ätit mer normala portioner istället för som innan, rent gigantiska portioner. Så för grabben som tidigare inte haft någon botten i magen så har det bara varit en positiv biverkan.
 
Bustrollett var även mycket noga med att tydliggöra att han gillade att Medikinet var möjlig att dela och äta innehållet i kapseln med tex äppelmos även om han nu har lyckats lära sig att svälja kapseln, men hittills bara med någon form av chokladdryck.
 
Trotts detta beslutades det att vi skall testa att byta medicin till Elvanse som håller i 13 timmar istället för Medikinet som endast håller i 8 timmar. Även Elvanse är möjlig att dela på samma vis som Medikinet. Det är lite av orsaken till att vi valde att testa just denna. En förutsättning för att det skall ha en chans att lyckas är ju att grabben accepterar att ta medicinen. Jag vet att vissa haft dåliga erfarenheter av denna medicin och tex blivit deprimerade, men alla är ju olika och reagerar olika på mediciner. Sen vilka negativa biverkningar man eventuellt drabbas av är ju individuellt, vissa får ju inga biverkningar alls, eller mer önskade biverkningar som tex att äta mer normala portioner. Så, vi får testa och se hur denna fungerar för grabben.
 
Ända sedan han föddes har han varit rastlös av sig och haft väldigt svårt för att somna så nu skall han även få testa Melatonin och se om det fungerar för honom, jag hoppas på det, men tiden får väl utvisa. Hur som helst så är det inte bra för honom i längden att vara vaken till halv 2, halv 3 på nätterna och sen gå upp och gå till skolan.
 
I väntrummet på BUP såg vi även en liten otäcking, som grabbens far inte alls uppskattade. Själv tyckte jag nog ändå att den var rätt fin, men jag var otroligt tacksam att den var instängd annars hade det varit riktigt läskigt.
 
0

Ny spindel

Nu har jag fått en ny "spindel" (kontakt) på habiliteringen. Jag var iväg och träffade A igår. Hon kändes bra vid första mötet, får hoppas att det fortsätter så.
 
Den jag hade tidigare var ju grymt bra, men hon slutade ju tyvärr, sen fick jag ett kort inhopp med någon person som jag bara träffade ngr få ggr, sen gick hon i pension.
 
A som jag träffade idag skall kolla upp ngr saker åt mig och sen har vi bestämt ett nytt möte då jag hoppas på att få svar på de sakerna jag undrade kring. Hon var tvungen att kolla upp lite saker med kollegor samt habiliteringens sjukgymnast.
 
När vi åkte fick vi även med ett hjälpmedel som jänta själv önskat. Passade även på att köpa strumpor då mina har en tendens att springa iväg och gömma sig hela tiden.
0

Öppet hus på Real gymnasiet

I Lördags var mannen, Skräpfia och jag iväg på Öppet Hus på Realgymnasiet här i Nyköping.
 
Vi gick runt på skolan och tittade lite på lokalerna, tog en tur till djurrummet och såg en söt råtta, lite kaniner, fåglar, gerbilier, marsvin, vandrande pinnar och läskiga reptiler. Sen fick vi lite information av rektorn, lite bakgrundsinformation om varför och hur skolan startades. Besöket avslutades med lite alkoholfritt bubbel och smörgåstårta som i varjefall jag tyckte var riktigt gott.
 
Jänta var inte alls lika imponerad av denna skola som hon var av Ökna där det fanns så mycket mera djur.
  
 
Efter besöket på skolan så blev det lite shopping, bland annat en tur in på Clas Ohlson, en tur till Guldfynd där jag köpte en ring. Sen vidare till Jula där jag inte fick tag i allt jag ville ha. Inne på sportaffären mitt emot snusaffären vid Påljungshage köptes ett par mjukisbyxor till bra pris. Avslutade allt med att handla på Citygross.