0

En seger

Min älskade Babbelpelles hår växer som ogräs. Han avskyr verkligen förändringar och att klippa håret är för honom en stor förändring.Men nu inför kommande kryssning kände jag att det verkligen var dags att göra något åt hans långa hår.I flera dagar har jag förberett grabben och han har själv fått välja, frisör eller mig, trimmer eller sax och kam.Valet föll på sax och kam och jag fick tydliga order om att inte klippa för mycket. Så även om jag själv velat klippa mer eftersom jag tycker att han är snyggare i kort hår så fick han som han ville.Jag klippte endast fram öronen och jämnade till luggen och i nacken så förändringen synns knappt och själv märker han inte av den om han inte för fingrarna mot öronen.Men just nu handlar det inte om att åstadkomma förändring utan att bygga upp grabbens förtroende och få honom att lita på mig och att få honom att känna att han har kontrollen och får som han vill med sitt eget hår.
0

Fixat lite

Så. Nu är de nytvättade kläderna lagda i sina lådor igen och ordningen börjar så smått att infinna sig på rummet. Tyvärr har jag ont i huvudet vilket rimmar väldigt illa med dagens alla måsten.Datorn håller motvilligt på att startas om och när det blir klart så måste jag fortsätta med lite jobb som jag har att göra om jag skall hålla min deadline.
0

Yoko (2012)


 

Yoko är en ung yeti ("snöman") som råkar komma med i en transport med  olagligt infångade exotiska djur som tar honom från Tibet till Europa.  Han lyckas rymma ur sin fångenskap och söker skydd hos en Pia, en  11-årig flicka som kämpar med sorgen efter sin döda pappa. Efter en  trevande inledning blir de två snart vänner. Pia förstår att det finns  onda människor som jagar Yoko och hon försöker gömma och skydda honom.  Till sin hjälp har hon sin lillasyster, Marcella och sin bäste vän  Lukas. Förutom att Yoko är jagad så lider han kraftigt av värmen i  Europa och hans magiska krafter fungerar bara när han är kall...

 

Mina tankar om filmen:
Underbar familjefilm att se.
 
.