0

Inför vuxenlivet

 
Onsdagen ägnade Busfia och jag åt att gå på en föreläsning "Inför vuxenlivet" som habiliteringen höll i. Föreläsningen skedde i historiesalen på museet. Busfias far var snäll och körde oss dit så jag slapp stressa.
 
Det var flera inbjudna aktörer som var där och proppade våra huvuden fulla med information. Förutom habiliteringen så var det även folk från LSS, försäkringskassan, arbetsförmedlingen med flera där. Så det blev en hel del information och att komma ihåg allt är omöjligt, men nu har man ju i varjefall mera kunskap än vad man hade innan.
 
För att kunna gå på denna föreläsning som även Busfia tyckte var viktig så var hon tvungen att ta ledigt från skolan. Hade det varit en vanlig dag så hade hon kunnat gå halvdag och sedan bett någon personal att göra henne till stora vägen. Själva skolbussen går ju baratill skolan på morgonen och från skolan på eftermiddagen. Men nu var det ingen vanlig skoldag. Hennes klass var nämligen till Kolmården och gjorde de delar som de inte kunnat göra i en kurs under tiden då studierna bedrevs på distans. Men tack och lov så hade Busfia ändå lyckats få godkänt i den kursen.
 
Efter föreläsningen så blev det en promenad till BT (BussTorget), där vi tog en buss mot hennes farmor och farfar. Sista biten fick vi såklart gå, men vi hade ändå tur. Busfia hittade nämligen en buss som gick lite närmare än den vi vanligen tar. Dock gick denna buss bara ett fåtal turer om dagen och var mycket mindre, endast 16 sittplatser + chaufför och en plats för rullstol kunde jag räkna till.
 
Väl framme hos hennes farföräldrar så bjöds vi på supersmarrig mat och trevligt umgänge innan vi till slut fick skjuts hem.