0

Stora projekt här hemma

Just nu pågår det enorma (för mig i varjefall) projekt här hemma. I hallen hade jag en kökssoffa förut. Den står numera i köket. Valvet från köket in till vardagsrummet håller på att stängas igen med ett draperi för att sedan skapa ett draperirum till Minimyran.
 
I det som skall bli hennes rum fanns tidigare en kyl, den står numera i hallen. Det fanns även ett tygrum med ett dörrhål som satts igen med möbler och draperi. Det rummet är borta och dörrhålet är öppnat. Det måste ju finnas en ingång till vardagsrummet eller vad man nu skall kalla det.
 
Ena änden av det tidigare vardagsrummet håller på att ta form och bli ett sovrum till mig. Tanken är även att symaskinen skall få sig en plats. För att uppnå detta så har hörnsoffan åkt ut. I Minimyrans del av rummet så kommer det såklart att bli ett rum till henne. Men tanken är att dela av det lite så att man istället för att behöva gå direkt igenom hennes rum istället får passera genom ett mindre utrymme precis i anslutning till hennes och mitt rum.
 
Redan innan jag påbörjade detta projekt så hade jag mycket, ja reent av för mycket möbler så det är ju på gränsen till ett pussel att få till det. Men nu börjar det trotts att det är mycket kvar att göra ändå att ta form i mitt huvud och ja, när det väl blir klart så tror jag faktiskt att det kommer att bli bra.
 
Där kökssoffan stod tidigare har det även blivit en övernattningsplats så att barnens far har någonstans att krasha de gånger då han behöver det pga sin otroligt hemska migrän som tyvärr gör honom helt oförmögen att förflytta sig för egen maskin.
 
 
Återvinning när den är som bäst. Med hjälp av en spillbit plywood, en gammal sliten bäddmadras som skulle slängas och en gardin så blev det en huvudgavel till en säng. Minimyran testar såklart att sängen är sprattelvänlig och den verkar falla henne i smaken.