0

BVC och ett fynd

Igår var det så dags för ännu ett besök på BVC för Minimyran. Eftersom lilltösen kinkat en hel del med maten senaste tiden så var jag en aning nervös inför detta besök. Men med facit på handen så hade jag inte behövt vara det, inte vad gäller vikt och längd i varjefall för tjejen växer precis som hon skall och hennes kurva ser finfin ut. 59 cm lång har hon hunnit bli, 10 cm längre än då hon föddes för 3 månader sedan. Dessutom har hon mer än dubblerat sin vikt och vägde nu hela 4914 g.
 
Minimyran fick dessutom vaccinationer idag. Dos 2 av Rotavirus. Just den verkade hon gilla då det var något hon fick suga i sig. Tydligen smakade de gott.
 
Men vaccinerna för Pneumokoker, Hepatit B, Difteri, Stelkramp, Kikhosta och Polio (dos 1) som hon fick i 2 sprutor var mindre kul. BVC sköterskan bad kollegan om hjälp så de kunde ge båda sprutorna samtidigt i båda benen men det var ändå inte direkt uppskattat. Lilla tjejen skrynklade ihop hela ansiktet och kröp tätt tätt intill sin far och sökte skydd och närhet.
 
Nytt besök är inbokat om en månad och då ville BVC prata om smakportioner. Alltså... fjärde barnet, det känns som om jag redan har koll på det där. Nåväl, de får väl prata så lyssnar jag och ser om de blivit någon förändring som känns vettig de senaste 14 åren. Men jag kommer nog ändå högst troligt att förlita mig på min egen magkänsla och min dotters reaktioner på det hon får att äta. Hur som helst så kan vi ju ändå kolla vikt och längd.
 
När vi var klara på BVC så drog vi till ICA och köpte ost och lite mat. Sen blev det en tur till Återbruket. Fredrik skulle kika om han hittade något han ville ha/behövde. Men denna gång fanns det inte mycket som lockade honom.
 
Själv hittade jag dock som vanligt en del. En stol jag kan ha vid behov i duschen tex så nu kan svärföräldrarna få tillbaka den pall jag lånade av dem när jag var gravid. Jag ska bara göra rent den ordentligt först, det känns liksom fräshast. SEn skall jag såklart också göra rent stolen jag skaffade till mig själv.
 
En strykbräda till tonårsdottern blev det också. Ja, jag vet. En strykbräda är inte nödvändig igentligen. Det går aldeles utmärkt att göra så som farmor gjorde, lägga tex en filt och en handuk eller ett lakan tex direkt på bordet. Men då måste man ju tänka lite på värmen och så. Med en egen strykbräda behöver hon inte ha koll på samma vis. Den får hon självklart ta med sig den dag hon flyttar.
 
Men det tveklöst bästa fyndet var denna hokus pokus matstol. En sådan har jag velat ha i så många år nu. Ända sedan tonåringarna var små. Men då hittade jag ingen alls tyvärr. Denna gång började jag leta redan då jag visste att jag var gravid med Minimyran. Bland annat så kollade jag i olika köp och sälj grupper på facebook. Men de jag hittade var antingen för dyra, för långt bort eller saknade ratten. Hela mitt letande resulterade i att vi till slut var inställda på att köpa en ny eftersom de var så svårt att få tag på någon och ja, de är ju inte billiga dessa stolar. Dessutom hade vi bara hittat den som beställningsvara via en websida på nätet, tack och lov med fri frakt och då möjligheten att helt välja färger.
 
Men så idag när jag inte längre letade så bara stod stolen där. Snabbare än kvickt åkte den in i bilen. Den tillsammans med lite annat gjorde att jag själv fick tänka om och ta mig en prommenad hem med Baloo medan Minimyran fick åka hem till oss tillsammans med sin far. Hennes far väntade in att jag skulle komma hem innan han drog hem till sig.
 
Nästa projekt med Minimyrans stol är att fixa en sele. Är hon det minsta lik sina äldre syskon så är det bara en tidsfråga innan hon är både högt och lågt. Kanske blir det denna gamla klassiker till sele, ni minns den säkert från när ni själva var barn. Både jag och min bror hade sådan. Sen när mina tonåringar var små hade de likadan fast den de hade var mörkblå och röd. Men tja, vi får allt se om jag lyckas få tag i en sådan sele. Det vore verkligen lite nostalgi över det om jag lyckas. Men i annat fall så får det bli någon av de mer lättåtkomliga nyare modellerna som finns på marknaden.