0

Vattenläcka, Viltolycka, Ögonläkare och BVC

Tidigare ikväll när en av tonåringarna skulle gå ut med hundarna så mötte han en arbetare från Kustbostäder som informerade honom om att det var en vattenläcka någonstans i huset. Om grabben sade var läckan är minns jag inte och nu sover grabben så jag kan inte fråga.
 
Däremot berättade han att vi inte fick använda vattnet i köket eller ena toaletten för tydligen var det avloppet som läckte. Tyvärr inte första gången, det är bara några månader sedan senast.
 
För en stund sedan vaknade Minimyran och var hungrig. Då upptäckte vi att vattnet i köket var avstängt. Inte bra för Minimyran som ju behöver vatten för sin mjölkersättning. Tack och lov så upptäckte vi överraskande att vi hade vatten i duschen. Vilken tur för Minimyran som nu är mätt och belåten. Själv hade jag ingen aning om att de kunde stänga av vattnet i halva lägenheten.
 

NYKÖPING
Hur tänker folk. När vi åkte på Stenbrovägen så gick 2 gräsänder över gatan. Bilen före saktade ner men fortsatte köra vilket resulterade i en skadad gräsand, gissningsvis bruten fot och eventuellt skadad vinge.

Jag ringde polisen som hänvisade till Nyköpings kommun som hänvisade till Länsstyrelsen som hänvisade tillbaka till Polisen. Kunde inte släppa det efter besöket på lasarettet så åkte vi tillbaka, men kunde inte hitta gräsanden.

 

 
Vi var även iväg till ögonläkaren på lasarettet då dotterns BVC sköterska hade skickat remiss dit. Hos henne gick det bra. Dottern fick droppar i ögonen medan hon åt sin ersättning och sen efter en stunds väntan så lyste läkaren med en stark lampa och tittade i hennes ögon. Allt såg bara finfint ut så troligen var det skräp som oroade BVC läkaren då hon tittade i dotterns ögon.
 
Senare efter lunch hade vi tid på BVC för att väga dottern, hon hade gått upp riktigt bra så nu känner jag att vi äntligen kan slappna av. Utöver det så fick hon även ett oralt vaccin. Jag trodde bara att vaccin fanns i sprutform, så vill jag minnas att det var då tonåringarna var små i varjefall.