0

Läkarbesök & BVC

Läkarbesöket
 
I tisdags bar det iväg in till Nyköping där Minimyran skulle få träffa en läkare på Barn- och ungdomsmottagningen.
 
Besöket hos läkaren blev verkligen en annorlunda upplevelse för mig. Tack vare den underbara kombinationen av att jag hade både ont i ryggen och extrem huvudvärk så fick Minimyrans storasyster Busfia följa med in till läkaren.
 
Läkaren i sig, ja han verkade bra och lade mycket tid och engagemang på Minimyran som snabbt charmade honom och försökte stjäla hans stetoskåp.
 
Men, han hade nog missförstått en sak redan från starten av vårat möte. Busfia bar nämligen in sin lillasyster och jag tror att det var det som gjorde att läkaren direkt trodde att det var Busfia som var Minimyrans mamma. Han vände sig nämligen till Busfia med varenda fråga han hade gällande Minimyran. När jag försökte svara på frågorna, ja då tittade han förvisso på mig, men så fårt han fått svar så vände han sig till Busfia med nästa fråga igen.
 
Sen efter själva undersökningen som Minimyran klarade av galant och imponerade med sin styrka så lyfte läkaren upp Minimyran och pratade lite direkt med henne. Hon i sin tur grabbade tag i hans hand och ville smaka lite på honom. Men sen sade han till Minimyran "Nu ska du få gå till mamma", sen lyfte han Minimyran mot Busfia som stod som en staty och inte fattade något alls. Där fattade jag ju direkt att han trodde att Busfia var mamman och det även fast jag gett honom några hintar innan i stil med at jag tyckte att det var skönt att jag kunde ta med båda mina döttrar så jag kunde få hjälp av den yngsta med tanke på att jag hade ont i ryggen. Men nej, det kopplade han vist aldrig.
 
När jag sedan berättade om detta för Fredrik så skrattade han så tårarna bokstavligen sprutade ur ögonen på honom. 
 
Men på det stora hela så gick besöket väldigt bra. Läkaren lyssnade och höll med oss om att Nutramigen var det bästa för Minimyran i matväg just nu så att få det på recept var inga som helst problem. Dock fick jag veta att det inte alls går likadant till nu som när Busfia var liten. 
 
Hon åt ju också Nutramigen men då fick vi det på livsmedelsanvisning och sen fick vi gå till apoteket och hämta ut det. Numera skickar läkaren det tydligen vidare till en dietist som sedan ser till att maten blir hemskickad.
 
 
Samtalet
Sen under torsdagen så ringde dietisten till Fredrik. Det var bland annat genom henne som vi fick reda på hur det ändrats sedan stora tösen var liten och att Minimyrans mat kommer att komma hem till oss samt att Fredrik kommer att kunna logga in någonstans på någon sida och beställa nya leveranser av maten. 
 
Vi fick också veta att hon vanligtvis innan hon skriver ut så man får maten hemskickad brukar vilja träffa personen det gäller eller som i vårat fall då föräldrarna. Men i och med att vi har erfarenheter av Nutramigen sedan tidigare så var det inte lika viktigt med ett möte innan. Men skall jag vara helt ärlig så tror jag att även pågående Coronapandemi kan ha ett visst finger med i det hela.
 
Men om det är så, ja då är jag bara glad åt det. Träffa läkare i tid och otid är inte precis vad som står högst upp på min önskelista över vad jag vill göra.
 
BVC
Sen på torsdagen ja då var det dags för Minimyran att göra  ännu ett besök på BVC. Denna gång för att kolla av att hon fortsatrt att gå upp i vikt efter det att hon fått byta till Nutramigen och ja, det har hon. Men kurvan har börjat plana ut lite så hon hade inte gått upp fullt lika mycket. Vi får se om det börjar vända nu för tösen. I väntan innan vi fick gå in och träffa vår sköterska på BVC så passade båda våra tjejer på att "leka" lite i väntrummet. 
 
Om ca 14 dagar skall Minimyran tillbaka till BVC. Då är det dags för ännu en omgång med vaccin och gissningsvis så kommer även vikten att kollas igen då.