0

Vilse i pannkakan

Livet som ensamstående förälder till en bebis, två tonårgrabbar och en ung vuxen dotter som nyss fyllt 18 år är verkligen just upp och ned ibland.
 
Jag vet inte hur andra föräldrar vars barn just fyllt 18 upplever det hela. Men för mig är det allt annat än lätt. Det har gått från att jag tidigare alltid viste var barnet var, vilka hon var med och oftast när hon skulle komma hem till som det är nu. Nu är hon enligt lag vuxen, men fortfarande är hon mitt barn, att finna rätt balans där har visat sig vara knepigt. Numera vet jag om jag har tur var hon är och vilka hon är med, men väldigt ofta vet jag det inte och än mindre när hon ämnar komma hem.
 
Att försöka komma med samma regler som jag hade förr fungerar inte för då bemöts jag allt som oftast med kommentaren "jag är vuxen, jag får bestämma själv". Det känns som om allt bara kom över natten då hon fyllt 18 och jag har inte alls hunnit med i omställningen.
 
Ja, hon är 18, men hon bor fortfarande hemma. Jag är helt klart vilse, lika vilse nu som jag var för 18 år sedan då hon föddes.
 
Ni som läser som har vuxna barn som bor hemma, vad har ni för regler för era? Vilka regler är realistiska, kom gärna med tips och råd på hur ni gör.
 
För många timmar sedan, ja igår faktiskt så kom särbon hit och vi pratade om en del saker som måste fixas inom kort. Sen blev det en tur till Återbruket. Efter det en liten tripp till affärn där lite mat köptes och sen fikade vi lite. Minimyran tyckte vist att det var otroligt ansträngande (ja, eller så var det mysigt) att bli buren runt i affären för hon somnade. Kors i taket men den lilla söta flickan fortsatte att sova då vi satte över henne i en barnstol. Så sött! Men det dröjde inte länge innan hon vaknade. Först var hon lite ilsk men då hon såg att vi tänkt även på henne med fikat,  så kom hennes mysiga humör fram igen. Medan vi fikade så fick lilltjejen smaska på katrinplommonpure. Skumt nog tycker hon det är gott och äter det med förtjusning. Fast det är ju ganska bra med tanke på att det hjälper till att hålla hennes mage igång och minimera förstoppningarna som hon annars lätt får.