0

Oväntat avslut

Igår var jag iväg och handlade. Bland annat läkringar till änta att ha i öonen som hon velat ha länge nu. Sen blev det en tur till Öppen Hand. Jag ville köpa ett vardagsrumsbord. Men det jag sett innan och ville ha fanns såklart inte kvar. Istället blev det en ny lampa till köksfönstret, en som hänger. Men den hade inga kontakter som passade så kontakten fick bytas och tja, då passade vi på att byta hela kabeln på en gång så kude jag få en lampkontakt sittande där ja ville ha den. Så nu äntligen har julstjärnan kommit bort.
 
Innan vi avslutade med att handla mat så blev det ett besö på Max, jag var hungrig och hade länge varit sugen på deras pomme s med smältsot på. Konstaterade att det var typ 2 år elle mer sedan jag sist var på Max så det var väll dags nu typ.
 
Men... sen smällde det till och blev totalt bäckssvart i lägenheten. All el dog, även kyl och frys. Jordfelsbrytaren hade lösts ut. Fixade det samt spisens säkring som ockå gått mn trotts det var det totalt bäckvart och inget kom igång.
 
Sen fick vi reda på att huvudsäkringen sitter i ett låst skåp som endast hyresvärden kommer åt och den sitter inte ens i lägenheten. 
 
Efter en bra väntan så kom slutligen jouren och bytte huvudsäkringen och efter det så fungerade elen tillslut igen. Skönt för barnen hade  det närmta panik när de inte kunde se vad de gjorde och inte kunde spela på tlefonerna eller ladda dem eller lyssna på musik.