0

Feel like a bitch

Detta är min blogg. Det är ok att jag skriver om mina känslor och sådant som berör mig och hur jag mår. Jag kan skriva om händelser, men ja skriver aldrig ut vem eller vilka det handlar om ifall jag inte har deras medgivande, sen är det inte säkert att jag skriver ut vem/vilka ens om jag har medgivande för trotts allt är det min blogg och min ventil.
 
Med detta sagt vill jag även påminna om att det alltid är min tolkning av händelser i min blogg. Andra berörda kan ha andra tolkningar/uppfattningar om det inträffade och det är ok, vi är ju trotts allt olika individer. Men mina känslor och min tolkning är lika sann för det för det är mina ögon, och mina känslor som tolkat det inträffade.
 
Att bo i en egen lägenhet kopplad till servicebostäder (tillgång till personal dag och kvällstid när behov uppstår) har helt klart sina fördelar, men även sina nackdelar.
 
Exempelvis har jag pga begränsat kontaktnät och väldigt liten vänskara beviljats "egentid" två gånger i veckan. Denna tid är tänkt att jag skall kunna göra sådant jag själv vill göra, men med sällskap (umgänge med annan).
 
Idag skulle jag ha haft egentid mellan 10:30-12. Nu blir det inte så. Jag fick besked nu på morgonen att personalen var dubbelbkade eftersom de skulle på APT-möte. Det som gjorde mig så enormt besviken nu var det faktum att de faktiskt visste om redan igår att de skulle ha möte och således inte ha tid med min "egentid" idag. Men ingen informerade mig om detta igår. Jag fick veta det först idag på morgonen och då var det för sent för mig för att jag skulle hinna planera om, hantera mina känslor och programera om härnan för att kunna hantera förändringen. Personalen vet att jag har svårt för förändringar och att jag behöver information i god tid.
 
Detta har jag informerat dem om själv ett flertal gånger, det står även att läsa i papprena de har om mig. *suckar* Men som sagt... Tiden för egentid skulle varit 10:30-12 med person X, detta ändrades till att hen endast kunde mellan 10-11. Tiden skulle alltså börja tidigare än bestämt och sluta en hel timma innan... Det funkade inte för mig eftersm jag inte skulle hinna bli klar till 10. Sen att bara ha en timma på sig när jag planerat att gå till apoteket, ica och även en fika, nä... Stress stress stress, usch och fy... Då kom de på att person Y kanske kunde från 10:30, men bara till 11:30 för då skulle hen sluta jobba... *suck* Samma problem där och dessutom med en "ny" person. Urk!!
 
Det slutade för mig med en stor klump av besvikelse inom mig och ånget delux. Kontentan... jag ställde in egentid idag för min hjärna klarade inte av att processa alla ändringar som kom i sista minuten.
 
För en utmstående kan dessa förändringar kanske ses som "petitesser", "gilla läget" och gå vidare typ... Men testa då att gå i mina skor och se vad ni tycker efter det. Min aspiehjärna fungerar inte som din oavsett om du har en egen diagnos eller inte. Min aspiehärna är min, den är unik och den går sin egen väg. Jag kan välja på att följa med min hjärna (då mår jag bra) eller försöka bryta mig loss från mig sälv och nä, det tror jag helt enkellt inte på.
 
Men trotts all besvikelse inom mig så känns det ändå bra att jag faktiskt fått en ursäkt från de i peronalen som missat att informera. Det ingår ju trotts allt i deras jobb att ha koll på när de har APT-möten och att informera mig om jag berörs av deras jobbrelaterade aktiviteter.
 
Hittills har det tidigare då ag haft egentid hänt att personen jag skulle haft egentid med blivit sjuk eller varit hemma med sjuka barn etc. Då har jag haft lättare att hantera det eftersom sjukom inte kan planeras in och styras över på samma vis. Då har jag dessutom fått veta vem som obbat istället och fått chans att välja om jag vill ha egentid med vikarien eller om jag vill hoppa över egentiden.