0

Kryssning med grabbarna 18-19/8-15

Nu har jag varit iväg på en kryssning med MS Cinderella tillsammans med grabbarna. Som vanligt gick båten t & r till Mariehamn.
 
Innan kryssningen var jag nervös över hur grabbarna skulle sköta sig på båten. Men nu med facit på hand måste jag erkänna att de skötte sig över förväntan. Jag är rent av stolt över att vara deras mor, nu när ag såg hur duktiga de var på båten.
 
Visst, lite gnabb var det väll, men ändå ovanligt lite. De obbigaste var i vänthallen i terminalen i Stockholm innan vi fick gå ombord. Då var de rastlösa och ville iväg. Att väntan där blir jobbig kan man ju förstå.
 
På kvällen åt vi riktigt syndigt god mat, fast det blev bara förrätt och varmrätt för sen var jag så hiskeligt mätt så det liknade inget alls. Första ången jag åt i den restaurangen, men garanterat inte den sista gången för jösses en sådan smakorgasm.
 
Kvällen ägnade grabbarna åt att utforska båten på egen hand. Men vi viste hela tiden på ett ungefär vart de var och de viste hela tiden var vi var. Mestadels satt vi i pubben på däck 8 med varsin god drink och lyssnade på musik. Dessutom, tro det eller ej. Men jag kom faktiskt upp på dansgolvet hela två gånger och dansade. Det finns garanterat de som dansar både bättre och mindre stelt än mig, men de dansar u också oftare och mer. Själv kan jag inte ens minnas när jag senast dansade. Det kan möjligen ha varit i mora 1997 eller i Lillhärdal 1998. Osäker och inte kan ja ta reda på det heller.
 
Isäng kom vi så småningom, någon gång efter 02 svensk tid. Sen vaknade jag av mig själv strax före vi kom fram till Mariehamn. Grabbarna sov gott då i bäddsoffan i LXA Seaside Premium hytten, men själv stod jag en stund och tittade medan vi lade till i Mariehamn. Sen gick jag och lade mig och somnade om igen.
 
Lunchen blev i den vanliga lunchbuffen. Sen satte vi oss i baren och bara njöt medan grabbarna besökte lekrummen och spanade in båten. Väl i hamn stannade vi en stund i hytten innan vi väl gav oss ut i trängseln på väg mot vår buss. Efter kryssningen var jag helt galet trött, helt slut på energi, så då blev det soffläge mer eller mindre omgående.
 
Middagen var syndigt god. Där kommer jag äta flera gånger.
 
Inte ens på min bröllopsresa hade jag så lyxig hytt. Snacka om komfort. =)