1

Klassisk sommarkyckling

 
4 port
  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • Svenskt Smör® från Arla
  • 2 1/2 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 dl grovhackad gräslök
  • 1/4 gurka
  • 1/2 paket bacon, à 140 g
Gör såhär:
Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen. Låt den koka under lock ca 10 min. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera till kokt färskpotatis.

Gudomligt gott. Något jag gärna äter igen. Vi hade ris till och det blir det nog nästa gång med. Jag skulle däremot också kunna tänka mig att testa med tex potatismos. Vanlig kokt potatis gillar jag inte så mycket. Blir du inspirerad att testa efter att ha sett receptet här så berätta gärna vad du tycker då du själv testat. =)
 
(Bara förtydligar, jag åt detta i söndags, innan jag startade min Noka diet.)
1 Eriiza:

Jag hade Nozinan över hemma.
Fick sömntabletter från Öppenvården till måndag, så
förhoppningsvis skulle mina tabletter finnas med
nästa vecka.
Annars skulle jag tillbaka.

Hade tur, numera har inte Öppenvården mediciner längre,
bara personliga utlämningar.
Och någon hade inte behövt alla sina, så det fanns över.