2

Tack för tipset Calle

Idag med posten kom äntligen boken som vi beställde till mig för ett tag sedan. Jag beställde dden efter att ha läst om den i Calle Schulmans blogg som jag följer sedan ett tag tillbaka. Om hans blogg så kan jag säga såhär. Ni får leta mycket efter en blogg med mer varrierat innehåll. Den handlar om allt från gamla härliga volvos till familjeliv med en underbart söt dotter och välgörenhetsprojekt som berör på djupet.

Har du inte redan utforskat hans blogg så är det inte för sent, den är bara ett klick bort. -Klicka här-

Tillbaka till boken jag beställt. Det första som tilltalade mig var författarens enorma generositet som ni kan läsa mera om i Calles blogg (klicka här för att komma direkt till det inlägget). Sen var det såklart namnet på boken. Eftersom jagt själv ser mig som ett maskrosbarn (till viss del) och mor min till stor del växte upp på sjukhus och flickhem så känns det som att jag har en del gemensamt med författaren. Kanske inte nödvändigtvis i händelser men i vissa känslor m.m.

Ska helt klart bli intressant att läsa boken.

Bokens handling:

Redan när Sandra föddes var hennes mamma psykiskt sjuk.När Sandra växer upp glider mamman allt djupare in i sin sjukdom och dessutom alkoholmissbruk. Hon pantsätter Sandras saker för att ha råd med vin och cigaretter. Det är Sandra som så gott hon kan ansvarar för hushållet, medan hennes mamma låser in sig i sitt rum och eldar upp brev och pratar med sig själv. Ofta finns ingen mat i huset, de pengar som finns går till mammans missbruk. Sandra får mat av sina kompisar, som smugglar ut smörgåsar till henne. För dem är det ett spännande äventyr, men för Sandra handlar det om överlevnad.

Situationen blir ohållbar, och hon flyttar hem till sin pappa, men inte heller där ordnar saker upp sig. Även pappan är alkoholist, och Sandra får ta hand om sig själv medan han sitter på krogen.

17 år gammal träffar Sandra sin blivande man. De kämpar för ett bra liv tillsammans, gifter sig och får två barn. När andra barnet är fött briserar ännu en bomb i ett liv som bara behöver lugn och ro. De får beskedet att maken drabbats av MS.

Maskrosungen är en gripande och självutlämnande berättelse om en flicka som trots hårda förutsättningar växer upp till en stark, välutbildad kvinna.

Maskrosungen gavs hösten 2007 ut i Danmark. Sandra Gustafsson är flitigt anlitad som föreläsare i olika sammanhang.

1 kerstin:

Den boken vill jag också läsa i sommar. Jag skev näst sista raden men tyvärr skrev jag Olsson som jag heter nu då hette jag Rundkvist det är ändrat i bloggen nu.

Den där boken hamnar i varukorgen nästa gång det blir beställning från Adlibris, älskar såna här böcker då det ger styrka och att man tyvärr kan förlika sig med i alla fall vissa av dom. Har själv läst en hel del liknande böcker så vill du ha tips på andra är det bara att hojta till eller läsa under min kategori om böcker, finns några recensioner där och fler kommer.