0

Mina stressiga dagar & bokläsning

Just nu känns det lite som att mina dagar består till största delen av stress. Det är väldigt mycket just nu. Tyvärr känner jag att bloggen blir lidande för jag har varken tid, eller ork och motivation just nu. Ni som läser får ha tålamod.
 
Bloggen är en ventil för mig och jag tycker allt som oftast om att skriva i den. Men just nu är det lite för mycket från alla håll och kanter känns det som. Så jag har liksom känt att bloggen legat lite som ett ok på mina axlar. Men samtidigt. Jag vet ju att bloggen inte är ett måste och att det är ok att ta paus. Jag måste ju få orka med livet liksom.
 
Alla har vi stressbägare som fungerar ungefär lika. Men för mig är det ändå viss skillnad. För många brukar det räcka med en god natts sömn så är stressbägaren uppladdad och redo för nya utmaningar igen. För mig kan det nog närmast liknas vid ett batteri som under natten bara laddar upp till 10% och sen måste försöka klara hela dagen på enbart 10%. Det säger sig självt att det är en utmaning i sig bara det.
 
Lite som att stressbägaren aldrig riktigt nollställs när jag sover. Jag behöver längre tid för återhämtning. Men just nu finns inte riktigt tiden till det och tyvärr resulterar det i att jag allt som oftast känner mig helt slut. Hjärnverksamheten har liksom gått ned på trekvartsfart och de enda de finns utrymme för är det som måstes och knappt ens det.
 
Texten vid stressbägaren har jag lagt till själv för att ni ska få uppfattning om hur en genomsnittsdag i mitt liv ser ut. Men just nu så är det röda fältet utökat med alla måsten som finns i mitt liv just nu. 
 
Som avslutning på ett tungt blogginlägg så vill jag ju lägga in något positivt också. Min lilltös har senaste tiden från att tidigare inte haft något intresse alls kommit på att det är kul när mamma läser böcker.
 
Själv har jag tidigare aldrig varit road av att läsa böcker för barnen. Men nu har ja kommit på att dessa pixiböcker som finns är riktigt bra. De är lagom korta för att jag ska orka och lkagom långa för att tösen ska tycka att det är kul. Så idag köpte vi faktiskt två nya pixiböcker.
 
Att se dotterns glädje när vi läser en pixibok är positivt för min stressbägare så självklart försöker jag fånga upp när tösen vill så vi kan läsa en bok.