0

Das Auto ist kaputt & En liten tjej var en kille

Dagen började som de flesta dagarna med att jag var aldeles olidligt trött efter att inte ha lyckats sova.
 
Marvelmannen skulle vara hos specialisttandvården vid 10 idag så Fredrik kom och hämtade oss så vi skulle hinna i tid.
 
 
Men riktigt så blev det inte. Just som vi åkte på huvudleden (som går mellan busstationen och tågstationen) så fick bilen för sig att stendö och vägra att gå igång. Eftersom vi stod rätt tokigt till och blokerade hyfsat mycket mitt i rusningstrafiken så fanns det inte mycket att välja på.
Det var liksom bara att lyfta på fläsket och kicka bort latmasken och ge sig ut och knuffa på så vi fick bort bilen några få meter i varje fall. Den stod fortfarande inte bra till, men något bättre i varje fall.

En fellampa tändes och efter lite googlande insåg vi snabbt att detta inte var något vi kunde fixa där vi stod och bilen gick ju inte att flytta heller.
 
Sagt och gjort det var inte mycket annat att välja på än att ringa till svärfar som fick komma och bogsera bort bilen. Så nu står den hos den verkstad som svärfar brukar anlita. Bara att hålla tummarna att det inte är ett alltför dyrt fel. De känns ju liksom rätt så trist då Fredrik alldeles precis haft bilen på verkstad för byte av läckande oljetråg med mera. 20 december hämtade han ut bilen från verkstad, det i sig var ingen billig historia och så nu detta. *muttrar*
 
Svärfar var i varjefall snäll och lånade ut sin bil över dagen så vi kunde fixa våra ärenden. Köpa julklappen till Lillbus från hennes morfar och handla mat till nyårsafton.
 
Meningen var att Fredrik skulle ha ätit middag hemma hos sig idag. Men ja, för att göra det hela lite smidigare så blev det att han åt här. Sen efter att han ätit så fick han låna mitt busskort så han kunde ta sig hem efter att ha lämnat tillbaka bilen till svärfar.
 
Sen senare på kvällen så ringde Busfia och berättade en "kul grej" som hon just hade upptäckt.
 
Hon hade köpt "honan" Häxa för att ha i avel i sin uppfödning. Men ja, när hamsterbebisarna är små är det inte alltid så lätt och se om de är pojkar eller flickor. Häxa visade sig ha en liten snopp så hon var en liten han, en liten söt pojke. Detta medför i sig inga katastrofer eftersom Busfia upptäckte det. Men hans kön måste ju såklart ändras på stamtavlan. Sen fick hon ju såklart tänka om lite i sina avelsplaner. Självklart kunde ju inte Häxa (som visade sig vara en pojke) sättas ihop med en annan pojke. På det viset blir det ju inga små hamsterbebisar. Istället får hon sätta ihop Häxa med en hona, det blir nog en mer lyckad matchning. 
 

 
Busfias hamsteruppfödning håller till i Nyköping och ni hittar den
-->här<-- om ni är intresserade av att kanske köpa er en liten dvärghamster.