0

Hälsokontroll på BVC & Loppisbesök

En sådan dag... Full av intryck har den varit. Det började redan i morse av att lillbus kom in på mitt rum och tog sin kommunikationsring som hon fick igår. Genast plockade hon fram två bilder. Budskapet som hon ville ha fram kunde inte bli tydligare. Såklart ville tösen ta bilen och åka hem till farmor och farfar och hoppa på studsmattan med sin kusin. Ja det är nog bara kusinen som orkar med Lillbus temmpo i studsmattan. Lyckan var gjord för tösen när hon lyckades förmedla vad hon ville så vi för stod och hon sken upp som en sol.
 
Men, det är ju fel säsong. Farmor och farfar har en stor studsmatta med skyddsnät som bruklar stå framme hela sommaren. Men nu är det vinter och den är nedplockad. Döm om tösens förtvivlan när vi förklarade att det inte gick att åka till farmor och farfar och hoppa på studsmattan. Hon gjorde ju allt för att få som hon ville, hon kommunicerade, inte bara en gång utan flera gånger under dagen tog hon fram samma kort och visade vad hon ville. Det är nästan så jag tycker synd om tjejen så som hon kämpade för att få fram sin vilja. Men mamma och pappa har inte glömt, vi har förstått vad hon vill och självklart ska hon få åka till farmor och farfar och hoppa på studsmattan. Men det måste få bli lite varmare väder först.
 
Det var även dags för hälsobesök på BVC idag. Sköterskan, samma som vi alltid har haft var jättepedagogisk och snappade upp att Lillbus hade en kommunikationsring och så plockade hon fram ett tåg hon hade med olika vagnar och bilder på vad som skulle göras under besöket. Sen fick Lillbus vara med och välja i vilken ordning allt skulle göras. Först var det synen som kollades, såklart ser tösen bättre än mor sin. Men ja, det är inte svårt att göra för jag har tvärdålig syn, speciellt utan glasögon. Men far hennes konstaterade snabbt att hon även ser bättre än vad han gör utan glasögon och han tycker han ser hyfsat utan. Han använder typ bara sina när han kör bil. Sen skulle Lillbus rita. Teckningen ser ni här. Ni kanske inte ser vad det föreställer. Men jag som var med såg att Lillbus upptäckte en plansch med babblarna bredvis syntavlan bakom sköterskan. Det är den hon har målat av. Det syns extra tydligt på den gröna babblaren som hon har målat. 
 
Sen satte hon på pärlor på ett band, kollade vikten och längden och hörseln. Följer sin egen kurva gör hon också. Hon är fortfarande en liten tjej, men hon följer sin kurva.
 
Sen pratade vi även lite om att sätta henne i kö för att göra lite extra tester innan det är dags för förskoleklass om 2 år. Känner att det inte skadar eftersom tösen ju är lite sen med vissa delar. Kan vara bra att veta om hon behöver extra stöd innan det är dags så att säga. Innan vi lämnade BVC så fick Lillbus en pixibok som handlar om en hund och så valde hon en liten geting.
 
När vi var klara på BVC så blev det ett besök på loppis. Jag gillar att bara gå på loppisar och titta, men den här gången hade jag liksom ett mål och en tanke på lite som jag behövde. Loppis gillar jag just för att det känns bättre att finna favoriter på loppis och ge dem ett nytt liv och en ny funktion. De slängs för mycket hela och fullt funktionsdugliga saker vbara för att folk tröttnat på dem och vill byta ut, eller har bytt smak. 
 
Jag har ett tag stört mig på att fjärrkontrollen till sängen varit på "fel sida" för mig och att jag behövt sätta den i en låda i hurtsen bredvid sängen och det i sin tur har lett till att jag haft svårt att öppna lådorna. Om fjärrkontrollen suttit fast i sängramen, ja då har jag snudd på ramlat ur sängen när jag försökt nå den.
 
Så jag har funderat ett tag nu på hur jag skulle lösa problemet, till slut tog funderingarna lite form och idag hittade jag en liten nätt hylla och ett lådhandtag i trä. Ok, hyllan i sig är inte den finaste, eller jo, den kan bli med en annan färg och min egen touch. Så tanken är att måla om den till sommaren. Då har jag även lite tid på mig att klura ut hur jag vill att den ska se ut, vilka eller vilken färg jag vill ha m.m. Men självklart ville jag inte vänta till dess med att få upp den. Jag ville ju åt funktionen, och vilken den är ser ni ju på bildfen hoppas jag.
Sen hittade jag också några t-shirt vilket var ett av målen på vad jag sökte. Vanliga vardags t-shirts. Ser ingen mening med att köpa nya om ja hittar fina begagnade och nu fick jag ju flera stycken till priset av vad en ny skulle kostat. En t-shirt som jag tyckte var jättefin visade sig dock vara lite för trång, så den satte jag på Fredrik istället. En t-shirt med Marvel fick såklart Marvelmannen. De var inte alls planerat utan mest en slump att vi hittade den. Jag hittade även en jättefin t-shirt med Hogwartstema. Den kunde jag få på mig. Men tyvärr var den i tajtaste laget för att få av den själv gick inte. Marvelmannen fick den också. Med på bilden är de 4 t-shirts som jag tyckte var sköna och som satt bra.