0

Återvänder blogglusten och livslusten?

Sitter här och funderar på om inte blogglusten är på väg tillbaka. Det tolkar jag som att jag kanske äntligen är på väg tillbaka till mig själv när jag ser ett slut och inte känner mig övervakad varenda sekund. Jag börjar helt enkelt trivas bättre med livet. Nu vill jag veta vad nästa kapitel i mitt liv kommer innehålla. Skillnaden mot tidigare är som natt och dag. Jag ville inte dö innan, men jag såg heller liksom ingen plats för mig i livet, de mesta kändes rätt meningslöst.
 
Inatt har jag sovit alldeles för lite, ja inget alls om jag ska vara ärlig. Men det var mitt eget beslut då jag valde att följa med gubben på jobbet inatt som var.
 
När jobbet var slutfört blev det någon timmas sömn innan vi åkte in till Nyköping.
Jag hade siktet inställt på att besöka en loppis och titta lite efter sängkläder. Jag har konstaterat att jag inte alls gillar de sängkläder jag nyligen köpte på Jysk. De var helt ok till utseénde, men de var alldeles för sladdriga. Så det lär dröja innan jag köper nytt. De jag fick i julklapp av svärmor och barnens kusin älskade jag. Men de behöver ju tvättas ibland. Hur som helst, på loppis är det lättare att känna hur sängkläderna känns. Jag gillar liksom när de är lite tjockare och inte trasslar in sig i mina fötter och knyter knut på sig själv. På loppis hittade vi även lite pixiböcker till Lillbus. Några av dem har jag läst för henne idag. Sen blev det en vas och plastblommor. Ja, jag vet, plastblommor är inte det roligaste, men dessa var rätt fina och där de ska stå kommer de utsättas för både värme, kyla, drag, mörker och inte minst glömska, att komma ihåg att vattna, så då kändes plastblommor logiskt.
 
Ja vet att jag har vaser, men jag genomgår just nu en större livsförändring och gör mig av med mycket av det gamla. Några av vaserna jag har sedan tidigare kommer troligen lämnas till loppis och några kanske jag lägger i en flyttlåda till sonen som inom kort kommer att flytta till eget.
 
Strumporna däremot är köpta nya från "strumpaffärn", sportaffären där jag nästan alltid köper strumpor. Självklart har jag köpt från andra affärer också, men jag vänder nästan alltid tillbaka till "strumpaffärn". Deras strumpor känns klart bäst på mina fötter.
En uppsättning av sängkläderna hamnade direkt i sängen så jag fick bort de sliriga, trassliga sängkläderna som jag stört mig på några dagar. Det fina med loppisar är att man kan göra fynd till bra priser, bra för miljön också när sakerna får en ny chans i en annan familj istället för att slängas.
Här kan ni se var blommorna hamnade. Jag tycker faktiskt att det blev riktigt bra med dem på byrån i hallen. Jag vet att spegeln ser smutsig ut. Vi har torkat rent den, men den är otroligt flammig. Jag gillar spegeln i övrigt, men tyvärr kan jag liksom inte spegla mig i den utan måste gå in på toa. Så vi får se hur det blir när vi kommit i ordning mera, om spegeln blir kvar, eller om vi kan byta själva spegelglaset i den. Vi får se helt enkelt.
 
Från början hade jag i mitt huvud tänkt mig en plastblomma i kruka. Men tyvärr fanns det inga fina, men så hittade jag dessa blommor som jag gillade.