1

Möter monster

Sedan ett tag tillbaka så är jag med i en KBT behandling mot ångest via Ångesthjälpen på 1177. Det är min kontakt på psykiatrienheten på vårdcentralen som fixat så jag kan vara med på detta.
 
Just nu jobbar jag en del med mina Monster. I början av behandlingen/kursen så var monstrena många och betedde sig och såg olika ut. Men nu känns många av monstrena mera som "motstånd" än just som monster.
 
Det må vara att det är en KBT behandling, men jag tycker mera att det är som en kurs i självkännedom.
 
Två av mina "monster/motstånd" senaste tiden har varit att gå ut samt att hämta på dagis. Dessa kan ses som två lösa "monster/motstånd", men de kan också bakas ihop vilket jag valt att göra.
 
Mitt sätt att bemöta dem just nu har varit att när tösen ska hämtas från dagis så har jag försökt att förändra mitt beteende genom medvetna handlingar. Förr stannade jag helst hemma och delegerade hämtningen helt på andra. 
 
Men nu i två dagar så har vi gått tillsammans med hundarna till dagis, sen har jag väntat utanför dagisgrindarna med hundarna medan tösens far hämtat inne på dagis. Sen har vi tillsammans gått hem. På det viset har jag vunnit i form av att jag kommit ut, och jag har kommit närmare mot dagis genom att jag varit utanför och gått med tösen hemåt.
1 Spinn:

Så bra jobbat!! ❤️

Svar: Tack <3
aspieblogg.se