0

Meningsfulla dagar, - tankar

Det diskuteras ofta om vad som är meningsfulla dagar och vad man ska fylla sina dagar med.
 
Enligt väldigt många så ska dagarna fyllas med jobb, familj, middagar i ett sablans ekorrhjul. Men gör det folk gladare eller trallar de på i sitt invanda ekorrhjul för att samhällets normer säger att "så ska det vara"?
 
Det tål att tänka på. För mig personligen är det viktigt att finna en bra balans mellan livets alla "måsten" och vad jag själv mår bra av, liksom sådant som fyller mig med lugn och energi.
 
Städa exempelvis, det är vansinnigt tråkigt och känns rätt meningslöst. Man blir liksom aldrig klar, man kan bara ta en paus och sen måste man börja om på ruta ett igen. Men, trots att det känns meningslöst och ogjort då allt måste göras om vecka efter vecka så tillhör det ändå ett av livets många "måsten". Låter man bli att städa dröjer det inte länge innan det blir mycket, väntar man längre blir de massor att städa. Väntar man lite till så ser man inget slut och vet inte var man ska börja. Då blir det övermäktigt. Just därför måste man stå ut med veckans "måsten" så man får det avklarat och kan tänka på annat. Sådant man vill göra och sådant man behöver göra för att må bra.
 
Vad som är viktigt och vad man mår bra av anser jag är upp till var och en att själva bedömma och prioritera.