0

Datorn behövs till allt

Jag har haft min dator i flera år nu. Redan då den blev min hade den haft andra ägare innan.
 
Bu när den börjat strula för mig så har jag insett hur beroende jag faktiskt är av den. Inte bara att jag använder den till bloggande och till att titta på filmer och serier (mental uppladdning av energi), jag använder den även för att betala räkningar, till mailen, min kbt behandling med mera.
 
Vist, mycket kan säkert göras via mobilen. Men det är helt enkellt smidigare via datorn. Speciellt minkbt behandling mot ångest är svår att göra via mobilen då allt blir så mycket mindre och svårare att hitta.
 
Tanken när min dator började strula var att lokalisera problemet och åtgärda felet, kanske byta ut en komponent i datorlådan. Men det visade sig inte vara fullt så enkelt. Det var inte bara en komponent i datorn som började strula och är på väg att paja. Det visade sig vara flera.
 
Efter att ha räknat på vad de kostade att byta de komponenterna så insåg jag rätt fort att det i princip handlade om att byta ut hälften av komponenterna i datorn. Det hade säkerligen också medfört att datorn behövts ominstalleras.
 
Så efter att ha kollat priser så kom jag fram till att det faktiskt blev billigare att köpa en ny begagnad dator. Trodde vi skulle behöva hämta den i förbutiken på Ica. Det var liksom det enda valbara alternativet förutom en paketbox. Men imorse knackade de faktiskt på dörren och levererade datorn hem. En inte helt ovälkommen överraskning.
 
Så när grabben kommer hem från skolan så ska han få starta upp den och fixa inställningar och allt så den blir klar för mig att använda.