0

Utvecklingssamtal på dagis

Idag blev det en intressant dag. Vi var nämligen iväg på utvecklingssamtal på Lillbus dagis.
 
Förskolleläraren hade förberett samtalet med en powerpoint, som vi dock aldrig kom till för tiden som var utsatt sprang liksom iväg väldigt fort.
 
Dock konstaterade vi att vi har en väldigt duktig tös. När ett annat barn skolades in så valde förskoleläraren att ha med Lillbus. Det visade sig vara ett genidrag för Lillbus höll de nya barnets pappa sysselsatt så förskoleläraren kunde interagera och lära känna barnet som skolades in. Lillbus förstår massor, även invecklade saker. Men, orden finns liksom i hennes huvud men de har typ fastnat där och kommer inte riktigt ut ur munnen på henne.
 
Just nu väntar vi på första "mötet" med logoped som skall ske via telefonsamtal. Hade hellre träffat personen öga mot öga, men ok, det är som det är. Dock tycker dagis precis som oss att logoped bör utreda Lillbus och så småningom även skicka remiss för dyslexiutredning samt utredning för Aspergers. Tydligen kan inte dagis göra det utan det är antingen logoped eller BVC som ska göra den delen. Men de tycker som oss om att Lillbus bör bli utredd innan hon ska börja i skolan så hon får rätt stöd från början och kan blomma ut ordentligt. Känns skönt ändå att dagis tycker som oss, de är även villiga att prata med logopeden och berätta om Lillbus svårigheter med att liksom spotta ut orden och hur de jobbar m.m.
 
När Lillbus började på avdelningen så var hon en väldigt tyst tjej, men nu har hon börjat kommunicera mera, men bara med de personal hon känner sig trygg med.