0

Läkarbesök & mosshjärta

 
Igår var det en mentalt tuff dag för mig. När jag kom hem var jag helt slut fast jag igentligen inte gjort något "utmattande".
 
Under flera veckor har jag haft onty i leder och svårt att röra mig så som jag brukar. Så igår var det äntligen tid för mitt läkarbesök som jag längtat och fasat för.
 
Det första jag fick göra när jag kom dit var att gå till labb och lämna prover. Jippi, jag som älskar blodprover, nålar, stick m.m *not* Men jag gjorde det.
 
Sen inne hos läkaren (har turen att träffa samma läkare varje gång) så konstaterade han överansträngning i fingerlederna, hur man nu kan få det. Samt högst troligt överansträngning, svullnad och inflammation i en led i axeln. Han konstaterade precis som jag att vänsterarmen inte alls klarar att röra sig som högerarmen. Det tar helstopp långt tidigare. Så han gav mig något jag aldrig fått tidigare och verkligen inte trodde jag skulle klara av, en cortisonspruta i axelleden. Tydligen så ska den sprutan hjälpa till att minska svullnaden, inflammationen och vara lite smärtlindring. 
Ännu har jag inte märkt av så stor effekt, typ ingen mer än att jag mådde illa igår och var extra öm i armen efter och liksom hade en yungdkänsla i armen. Men ja, vi får väl se. Idag ska armen och axeln få vila lite. Men sen imorgon ska jag börja använda den lite mera som vanligt igen men som läkaren sade, respektera när kroppen säger ifrån och det gör ont.
Vaknade upp och kände mig förkyld idag... *blä* Sitter och funderar på om det kan hänga ihop lite med cortisonsprutan för tydligen skall den även hämma immunförsvaret lite. Ja kände mig nämligen helt frisk igår, men idag som ett slag från ovan så är ja snorig utan minsta förvarning... Hmm...
 
Köpte även ett mosshjärta igår och lade på mammas grav, så nu är det höstfint hos henne också med mosshjärta och ljung. På lördag ska jag tända i lyktan och sätta dit en lykta till.