0

Besök hos Arbetsterapeut & tankar om glasögon

Idag blev det en kusligt tidig morgon, men ändå en posiyiv sådan. Jag fick äntligen komma till arbetsterapeuten och fick pröva ut en tumortos. Nu sitter den på handen och det känns redan bättre även om det såklart fortfarande gör ont. Just idag vågar jag inte minska på smärtlindringen jag tar, men imorgon då jag har en lugnare dag inplannerad så tänkte jag se om jag kan minska lite för det käns helt klart inte bra att behöva käka smärtlindringspiller som om de vore mintpastiller.
 
Efter besöket på stadsfjärden så hade jag några ärenden till inplannerade när vi ändå var i Nyköping.
 
 
Under flera års tid har jag letat efter glasögon som inte bara passar i modell utan som även passar min smak.
 
Det är en ekvation som är allt annat än lätt att få igenom. Vanligtvis kan jag hitrta bågar som sitter skönt men då är de oftast tråkigt svarta eller bruna, de speglar liksom inte mig. Jag gillar färger. När jag hittar glasögon i fina färger med fina mönster, ja då är de oftast sådana att de är för stora och liksom ligger nere på kinden och ger mig skavsår, ingen bra kombo alls.
 
Men för ett tag sedan såg jag ett par bågar i en reklam som jag gillade. Idag passade jag på att besöka den optikern så jag fick chansen att pröva bågarna i verkligheten så att säga och de satt skönt.
 
Försäkrade mig om att jag kan beställa bara bågarna utan glas och det går. Efter det gick jag till min vanliga optiker och kollade och jovisst, självklart kunde de om jag köper bågar någonannanstans såklart fixa synundersökningen, glas och ställa in bågarna.
 
Optikern som har bågarna är nämligen sådan optiker som verkligen inte kan hantera mineralglas, de hanterar bara plastglas och jag tycker plastglas är så vansinnit jobbigt, dels väger de typ inget, sen verkar det inte spela någon roll vilken behandling man har på plastglaset. De blir ändå repiga typ direkt och är helt in i bängen hopplöst svåra att göra rent, de blir liksom flottiga på ett helt annat vis.
 
Så vad gäller glasen så håller jag mig till min kära favoritoptiker och mina mineralglas.
 
Den grå pricken på glasögonen jag testar är prislappen.