0

Ångesthjälpen

Många av er vet redan att jag har ett psykiskt mående som svajar och att jag då och då kommer ned i ordentliga svackor.
 
Först var meningen att jag skulle få en samtalskontakt via habiliteringen. Men det kändes inte bra, speciellt inte då jag varit in och läst i journalen och kuratorn där hade skrivit ned i princip allt jag pratat om mer eller mindre ordangrant. Det gav mig bara ännu mera ångest över att se att vem som helst kunde logga in och läsa och det var otroligt många som hade gjort det. Väldigt många från habiliteringen och då även folk som jag aldrig hört talats om innan. Vad hade de där att göra liksom. Nä fy så otryggt det kändes.
 
Istället sökte jag hjälpen på annat håll. Fick komma på ett första möte och fick veta att de jobbade helt annorlunda på det stället. Inte ett sätt jag är van vid. Men där är jag absolut beredd att anpassa mig lite, speciellt då det kändes så mycket bättre. Även efter att kontakten skrivit i journalen så kändes det bra. Hen skrev liksom inte allt på detaljnivå utan mera övergripande i stora drag.
 
Jag har nu fått börja på en av deras "kurser" online, Ångesthjälpen. Än har jag inte gjort så mycket, lite klurigt att få grepp om kapitlena, men att se vad jag ska göra är inte så svårt. Däremot att få hjärnan att koppla är inte alltid det lättaste så vi får helt enkelt se hur detta går. Ett steg i taget.