0

Jag saknar dig lilla mamma

Om inte livet hade tagits ifrån dig den 20 december 2018, så skulle du ha fyllt 69 år idag. Det är ju ingen ålder. Men livet ville annorlunda och det känns. Vissa dagar mer än andra. Runt din födelsedag är det extra tomt. Jag minns fortfarande dina ord "jag har rårta hemma" och din besvikelse över att vi inte kom. Men jag förstod aldrig att det var det du ville när du sade att du hade tårta hemma. Det gör så ont i mig att jag missade just den födelsedagen, den som skulle visa sig bli din sista. Jag fick aldrig riktigt någon chans att "rätta till" det misstaget.
 
Mamma, du fattas mig och det känns så trist att du aldrig fick träffa ditt yngsta barnbarn. Jag är helt säker på att du skulle ha älskat henne lika mycket som vi gör, för hon är nästan alltid glad.
 
Men det är inte bara sorg och saknad i dagarna kring din födelsedag, det är också glädje. Bara några dagar innan dig fyller nämligen ditt yngsta barnbarn år.
 
Trotts att du aldrig fick träffa henne eller lära känna henne så gör vi vad vi kan för att hon ska få lära känna en glimt av dig. Foton på dig är en ständig närvaro i vår vardag. Speciellt det tokroliga fotot när du härmar hunden och har en kotte i munnen. Det fotot visar verkligen din "busighet" och "knasighet". Idag är det fotot en av mina käraste ägodelar.
 
 
När vi går till din grav visar vår yngsta dotter redan i denna låga ålder att hon förstår att det är något speciellt. Hon brukar alltid krama din sten och sitta en stund bredvid.
 
För ett tag sedan följde hon med en väninna till mig och satte en ängel vid din grav. Även fast jag inte var med så satte hon sig en stund bredvid dig.
 
Du är saknad, men aldrig glömd.
Jag kan inte begripa att det redan gått 4 år sedan du lämnade oss. Det känns inte som så lång tid.
 
Jag tror att du redan på något sätt vet det. Men när ditt yngsta barnbarn kom till världen så var det för oss en självklarhet att ett av hennes namn skulle vara detsamma som du hade.