0

Otrevliga poliser

Idag blev det ännu ett irritationsmoment med otrevliga poliser.
 
I huset finns flera våningar, samt väldigt många äldre med rollatorer och några barnfamiljer med barnvagnar. I princip dagligen är det folk som håller hissen på olika våningsplan. Så även idag. Jag fick gå flera våningar upp innan jag till slut såg att det satt en mejsel i dörren till hissen och blockerade hissen från att kunna användas.
 
Precis när jag kommer upp till våningsplanet kommer en polis i unieform fram och fräser "det är jag som satt den där, ni får inte använda hissen". Jag frågade om det skulle dröja länge eftersom det fanns en barnvagn i entren som skulle transporteras. Polisen bara fräste "inget vi kan göra något åt, ni får gå trapporna".
 
Seriöst, om polisen skapar problem för de boende i huset så tycker jag ändå attde kan bete sig trevligare. Det hade räckt med att formulera om sig lite och säga "tyvärr kan ni inte anväönda hissen just nu".
 
Hissen var inte ur funktion och heller inte spärrad pga att säkra bevis eller något utan som det verkade var den bara spärrad under rätt lång tid för att polisen själv skulle slippa vänta på hissen när de skulle lämna huset.
 
Mitt förtroende för dem blir allt sämre. Tyvärr har det gått så långt i samhället att brott är vardagsmat som kmappt skrämmer längre, medan polisen däremot, ja de skrämmer mig. De är så vansinnigt hemlighetsfulla med allt. Resultatet blir att fantasin istället skenar.