0

Besök hos logoped

Idag var vi iväg på ett första besök hos logopeden. Kändes riktigt bra och det kändes som om hon förstod oss, men framförallt att hon förstod Lillbus, vilket ju är det viktigaste.
 
Lillbus förstår verkligen så mycket mer än vad hon kan förmedla. Det är liksom som att orden sitter fast i henne och inte riktigt kommer ut.
 
Ett nytt besök är inplannerat i januari. Då ska vi få titta lite på bilder och sådant som vi ska kunna ha för att ge Lillbus lite mera bildstöd så hon kan kommunicera bättre. För den lilla tjejen har ju så myckert inom sig som hon vill säga.
 
Redan nu är hon duktig på att dels använda de få orden som hon kan säga i kombination med tecken och att visa vad hon vill. Men liten börjar bli stor och det är flera som ska förstå henne, inte bara den närmsta familjen.
 
Jag kan redan nu se hur hon skulle bli hjälpt av att ha några bilder med sig så hon kan visa vad hon vill. Jag har själv funderat på om jag ska göra sådana bilder åt henne och laminera. Men problemet för mig är att det finns så otroligt mycket bilder som kan användas som bildstöd och min hjärna är helt enkelt inte kapabel till att begränsa mängden bilder till det som är det viktiga. Det har logopeden lovat att hjälpa till med, vilket känns skönt.
 
Skulle jag välja bilder helt själv så skulle det väl sluta med ett litet smidigt häfte i storleksform av stockholms telefonkatalog A-Ö som fanns när jag var barn... Kanske inte det smidigaste för en 3-åring att bära omkring på. Hur många av er minns telefonkatalogerna?