0

Fick fel dos

Torsdag 19 Maj -22
 
Att hålla konditionen igång är inte alltid lätt. Ofast är det latmasken som griper tag och inte vill vräkas.
 
Men ibland är det värre än så, sjukdommar till exempel, de kan verkligen ställa till det. Större delen av maj månad har för mig kantats av sjukdommar.
 
Först en envis förkylning med förkylningsastma som jag haft turen att slippa i många år. Men den däckade mig fullständigt i typ en vecka med feber, ont i halsen, matthet, ont i öronen och tungt att andas.
 
Lagom till Oxelömarknad (14 maj) trodde jag att det började vända och att jag var på bättringsvägen.
 
Men tji fick jag. Direkt efter klubbades hela familjen med feber, hosta och massa massa snor och för mig, ja det vände och blev till det värre igen.
 
Idag var första gången på hela veckan som jag lämnade lägenheten. Jag skulle gå till Time för att hämta ut ett paket. Time ligger typ 150 meter hemifrån.
 
Jag kom knappt över gården innan jag insåg att det aldrig skulle gå. Jag fick vända tillbaka och ta cykeln istället. Nu har jag ju tur att jag har en trehjulig cykel med två hjul fram för fort gick det inte och snurrade i huvudet gjorde det.
 
Väl framme vid Time var jag aldeles skakig och var tvungen att sätta mig. Efter en stunds vila gick jag in, köpte en dricka och hämtade paketet. Jag verkligen hängde över disken med svetten rinnande och en värld som bara snurrade.
 
Så småningom kom jag ut och fick sätta mig och vila innan ja kunde cykla tillbaka. Utanför porten hemma fölkl jag ihop i en skakig hög på bänken. Fick ringa ned sonen som fick komma och låsa cykeln.
 
Fy säger jag bara!
 
Såg för en vecka sedan typ då bricanylen hämtades ut att jag fått fel dos, hade fått eldeles för svag. Men eftersom jag inte behövt bricanyl på några år (tack och lov) så höll jag tummarna och hoppades att den skulle räcka.
 
Den underlättade ju såklart andningen i vila, men... ja inte när jag skulle anstränga mig. Det märktes extra tydligt idag. Det kändes typ som att andas i ett sugrör hela tiden då jag var iväg.
 
Så det första jag gjorde när jag kom hem var att öppna chatten till min läkarstation och be om nytt recept... Med rätt styrka den här gången... Så får vi hoppas att det går fort att få nytt recept och att den hjälper.