0

Alingsås t&r

27 maj - 22
 
I fredags blev det en lång dag med ovanligt mycket sittande för mig. Den startade med att jag steg upp för att ta bussen in till Nyköping, byta buss och vidare till Katrineholm för att sedan ta tåget till Alingsås.
 
Väl där så mötte jag upp tjejen som hade Nala. Jag föll pladask för Nala. Redan där och då visade hon hur duktifg och oberörd hon var av alla som passerade vid tågstationen.
 
Innan tidigare ägare åkte så passade jag på att låna en toalett inne på pizzerian vid tåget.
 
Sen när tjejen hade åkt så gick Nala och jag in i vänthallen för att invänta vårat tåg hemåt. Nala lade sig då ned och helt lugnt spejade på alla som passerade.
 
Efter att vi tagit tåget till Katrineholm så mötte vi en barnfamilj som liksom oss väntade på bussen mot Nyköping. Barnen frågade om de fick hälsa på Nala vilket de såklart fick. Mamman till barnen sade till sina barn "se en så lugn och väluppfostrad hund" och ja, väluppfostrad är hon verkligen.
 
Trotts att hon bara är 10 månader så är hon nog den mest väluppfostrade hund jag har haft hittills. Ok, än har jag inte känt henne så länge men jag överraskas ideligen av hur otroligt duktig hon är och hur gärna hon vill göra rätt. 💕
 
När vi kom till Oxelösund så fick särbon ta med Lillbus i vagn samt Baloo och Julia och komma ut och möta vid busshållplatsen.
 
Jösses vad Baloo och Julia skällde när jag kom med Nala. Hon däremot var betydligt lugnare, hälsade fint, respekterade de andra hundarnas integritet och signaler men visade ändå nyfikenhet och bjöd in till lek.
 
Baloo var först välkdigt skeptisk men då han såg att Nala respekterade att hann var äldre och lade sig eller backade undan lite då han morrade, då accepterade han henne rätt fort.
 
Julia, ja hon skötte sig också även om hon vill ha längre avstånd till Nala och inte är helt nöjd med att en till hund konkurerar om min uppmärksamhet. Julia vill ju helst ha all min uppmärksamhet.
 
Men just den delen kommer säkert att ändras när Julia efter Busfias student ska flytta hem till Busfia, ja efter att hon och Busfias hund Elmo introducerats ordentligt vill säga.
 
Nala visade ävben att hon gillar barn och gick försiktigt fram till Lillbus vagn när hon klättrade upp med framtassarna för att kunna hälsa ordentligt och ge Lillbus en puss. Lillbus i sin tur skrattade högt så hon nästan kiknade och vek sig snudd på dubbelvikt i vagnen där hon satt och bara njöt alldeles sprudlande av glädje.
 
När hundarna sedan fick bekanta sig lite mera på gräset så satt Lillbus i vagnen och tittade på och skrattade och bubblade alldeles lycklig men trött.
 
Väl inne sedan så hälsade Lillbus på Nala och kramade henne medan Nala lugnt satt och lät sig kramas.
 
 Nala i Alingsås innan vi reste hem.
 
 
Spoiler
Imorgon kommer ett inlägg om gårdagen då Nala fick träffa Busfia och hennes hund Elmo.