0

Hamstervakt & ny familjemedlem

Under lovveckan som varit så var Lillbus, Fredrik, Baloo och jag hemma hos Busfia och var hamstervakt medan hon själv var i Sälen och åkte skidor.
 
Elmo som tycker Lillbus är kul o lagoma doser växlade mellan att vara hos oss och vara med Jojohan och koppla av.
 
Själva utforskade vi ommrådet där Busfia bor och upptäckte att om man tittar lite mer på djupet och inte bara på ytan så verkar det ändå vara rätt trevligt och ligga centralt till.
Nära till affär om man ska handla, nära till en kvarterskrog, en loppis och en Öppen Förskola. Väldigt nära finna även både skola och dagis.
 
De grannar vi stött på i området har också visat sig vara ovanligt trevliga och pratsamma. Sen sopsorteringen, ja den är jag verkligen avis på.

Ok, som på alla ställen så finns de ju folk som verkligen inte slänger saker på rätt ställen. Men hos Busfia finns tydliga kärl för hushållssopor, matavfall, batterier, kartonnger typ mjölkkartonger, wellpapp, konserver, glas, både färgad och ofärgad, tidningar med mera. Allt finns dessutom väldigt nära hennes hem. 
 
Hos mig däremot är det rätt värdelöst att sopsortera. Hos mig finns bara två fack, ett för sopor och ett för matavfall. Ska man sortera mer än så, ja då måste man bära med sig soporna typ ned till centrum för att slänga så nej tack. Bättre sortering närmare hemmmet först, sen kan jag börja sortera mer än sopor och matavfall.
 
Sen innan Lillbus och jag åkte hem från Busfia så var hon iväg och hämtade Pricken. En hamster som jag har köpt. Han har så fina färger. Dessutom är han större än svärghamstrarna som jänta föder upp. Så lite mer att ta i. Jag har absolut inget emot dvärghamstrar, de är oftast riktigt mysiga. Men jag kände att det var dags för en större hamster igen. Jag har även upptäckt att hamstrar som föds upp hos uppfödare är större än de hamstrar som förr fanns att köpa i djuraffärer.
 
Att komma på vad Pricken skulle heta var heller inte det lättaste, oj vad jag velade fram och tillbaka innan jag kom på "rätt" namn. 
 
Han är än så länge kvar hemma hos Busfia men kommer så småningom att komma hem till mig. Men jag vill först veta lite hur han är. Är han tex en kille masn bara kan plocka upp, eller vill han ha lite tid på sig att morna sig innan man kan ta upp honom? Sådant ska Busfia ta reda på innan han flyttar hem till mig. Ja en sak till, ja måste ju såklart skaffa en bur också, stora killen ska ju inte behöva trängas i en liten dvärghamsterbur och just nu är det sådana jag har. Ja förutom då dotterns "Samla" låda som står kvar hos mig som en backup. Men jag gillar inte riktigt att ha hamstrar i "samlor", de är så svårt att se dem då.
 
Något jag snabbt upptäckte med Pricken är i varjefall att om man lyfter upp honom från buren så tycker han helt klart bäst om att vara nära kroppen. Gissar att det inger viss trygghet.