2

Fixat soffa = bättre mående

Denna underbara kökssoffa/bäddsoffa fick jag av Holger för bra många år sedan. Eftersom jag då bara var ett barn så hade min mor fri nyttjanderätt över den under många år.
 
Först efter att mamma dog 2018 så fick jag hem soffan. Redan då var det "röda" vaxliknande tyget slitet. Men det höll fortfarande ihop. Antagligen berodde det på att min mor under många år hade en vaxduk liggande som skydd över soffan. På den tiden då soffan kom hem till mig var det "bara" enstaka små revor i tyget. Men med åren växte de revorna och blev bara allt större.
 
Detta har gjort att jag senaste året fått smått ångest och panik när jag sett soffan för jag liksom velat ge den lite välförtjänt kärlek och omvårdnad.
 
Men det har alltid saknats något, antingen har jag haft ork, men då har jag inte haft häftpistol eller tyg och sen fick jag tag på tyg, men då saknades fortfarande häftpistol. När jag hade även den, ja då fanns noll ork eller motivation.
 
Men igår kom jag till insikt med att jag helt enkelt var tvungen att fixa soffan om jag skulle få någon ro i huvudet för att samla motivation till att ta tag i resten.
 
Så idag, utan vare sig motivation, ork, lust eller kunskap men med ett slutmål i huvudet, ett djäklar anamma och hjälp så slet jag av det gamla vaxliknande tyget. Gamla "madrassjoxet" som satt där för att göra soffan lite mjukare.
 
Ja helt sonika strippade soffan. Sen tog jag en gammal bäddmadrass och häftade dit, klippte av på lämpliga ställen för att kunna häfta dit både på sittdynan och på ryggstödet. Sen över det åkte de på ett tyg som jag tyckte var helt ok och som verkar vara någorlunda slitstarkt.
 
Från början hade jag tänkt ett annat tyg, men jag tror detta blev bättre.
 
Hur som helst så är jag sjukt nöjd och har tyg kvar till denn sista biten som ännu inte fixats. Den får bli någon gång när jag hittat mer ork.
 
Men redan när jag såg resultatet så kännde jag hur tyngden på axlarna över alla "måsten" lättade. Ett stort "måste" kunde strykas från listan och med det så går det lättare att andas, att koppla av och att samla ny energi.
 
Ibland kan man tro att städning är det viktigaste, men konstigt nog så kan man (i varje fall jag) få mer energi att ta tag i städning av att få till saker som stört min sinnesfrid en längre tid.
 
Stort innerligt tack till er som hjälpte mig med soffan idag. Ni vet själva vilka ni är!
 
 
 
1 Spinn:

Så fin den blev! Bra jobbat! ❤️

Svar: Tack, ja jag blev otroligt nöjd själv. Nu håller jag på och fixar även toaletten så att den ska bli så som jag vill ha den. Små projekt i taget så att jag kan slutföra och komma i mål utan att det blir kaos omkring mig och i mitt huvud.
aspieblogg.se

2 Från en vän till en vän. :

Jätte bra och snyggt gjort. 🌻❤👍

Svar: Tack
aspieblogg.se