0

Äntligen är ett mål uppfyllt

 
 Nu äntligen har ett av mina mål som jag haft länge uppfyllts. Äldsta dottern är tack och lov bättre rustade än vad både jag och hennes far är. Vi har båda tummen mitt i handen medan hon är rätt så händig av sig. I Fredags ringde jag efter hennne och bad henne att ta med sin borr och komma hit, vilket hon till min glädje gjorde. Inte tog det allt för lång stund heller innan hon hade fått upp tvn på väggen och kopplat ihop den med min cromecast och ställt in den. Så nu kan vi änntligen kasta upp filmer på tv i köket istället. Förhoppningsvis slipper jag nu att alla ska sitta med varsin liten skärm när vi ska äta med mera. 
 
Min förhoppning är att den skall kunna föra oss samman istället och att vi skall kunnna umgås tillsammans och se filmer tillsammans istället för att alla snöar in på egna skärmar när vi ska äta. På det viset blir det liksom ingen samvaro alls tycker jag. 
 
När väl tvn var på plats så åt vi alla tillsammans innan Lillbus och jag följde med Busfia hem och stannade över natten hos henne. Sen på lördagen blev det ett besök på Ica Maxi för mig. Behövde införskaffa lite mer underkläder.
 
Under lördagen utökades även Busfias gäng av små söta pälsklädda djur med en liten söt herre vid namn Jordmus. Han är en störtskön liten prick som just nu är nyfiken på livet och gillar att klättra omkring på Busfia och kissa ned henne. Men lika kul är det att klättra omkring i buren. Fast så fort Busfia kommer för att titta så vips är han på golvet i byuren med en oskyldig min i sitt söta lilla ansikte.
 När Lillbus och jag tog bussen hem på lördagen så hade jag Baloo i Lillbus gamla bärsele. Smidigaste sättet att ha koll på honom och samtidigt manuvrera vagnen på bussen. Men jag fick ju onekligen en hel del konstiga blickar av folk.
 
Sen när jag kom hem så släppte jag ned honom på marken så han fick ju såklart även gå och uträtta sina behov innan vi kom hem.
 
Sen på söndagen så drog Lillbus och jag som vanligt över till Fröken Spontan och hade en trevlig stund. Busfia överaskade genom att även hon dyka upp med bland annat Lillbus kläder som hon hade tvättat.
 
En tur till utlänningsbutiken på Esplanaden blev det också på kvällen medan Busfia gick och köpte sig en skrivare. Sen när hon skulle hem så hade hon oturen att missa sista bussen med en lämplig förbindelse hem, så det slutade med att hon kom tillbaka och kom in i porten och värmde sig i väntan på att "taxi farfar" skulle komma och hämta henne och köra henne hem.
Till frukost/lunch slängde jag ihop en snabb wook med vitkål, blomkål, groddar och paprika. Tog lite av vad jag hade hemma. Under tiden gick Lillbus och hennes far iväg till Öppna Förskolan.
 
Det märks fortfarande tydligt att det var länge sedan Lillbus var på Öppna Förskolan för även idag med sin far så satt hon i soffan och betraktade en bra stund innan hon sakta tog sig ned på golvet och tog för sig. Kul att bilbanan fortfarande intresserar henne. Det är nog en av leksakerna på Öppna Förskolan där intresset har hållit i sig längst tid.