0

Vattenläcka och hundskoj

2 Juni -22
 
 
Som många säkert redan är medvetna om eller har hört eller läst om så har vi varit helt utan vatten mer eller mindre hela dagen. 
 
Orsaken till det är att det har varit/är en stor vattenläcka. Den upptäcktes på en åker nära Skavsta. Där hade inte mindre än 2 rör sprungit läck.
 
Denna läcka är betydligt större och mer omfattande än många andra småläckor vi haft den senare tiden. Idag var/är större delarna av Nyköping och Oxelösund. Denna gång så ställdes både skolor och dagis in i både Oxelösund och Nyköping. I Oxelösund var endast ett dagis och ett fritids öppet och det för barn vars föräldrar hade samhällsviktiga jobb och inte kunde vara hemma.
 
I Nyköping ställdes operationer in på sjukhuset. Här kan ni läsa om vattenläckan om det roar er: Vattenläcka
 

Förutom att försöka städa utan vatten idag så har vi ändå haft ganska fullt upp.
 
 
Efter städningen packade vi ned fika i ryggsäcken och sen cyklade jag och Lillbus till hundrastgården med Nala för lek och picknik. Vi mötte även min godman som satt med oss en stund och fikade lite. 
 
Lillbus och Nala lekte tillsammans en stund och sen kom en annan husse och matte med sin unga hanhund och frågade om de fick komma in. Nala visade sin lekfulla sida så dfet var inga konstigheter. De fick komma in och sen var det fullt ös medvetslös. Hundarna jagade varandra, Lillbus jagade hundarna och grävde i jorden med händerna och blev sådär underbart smutsig som bara glada lekfulla barn blir.
 
Väl hemma slocknade både jag, Lillbus och Nala en stund.