0

Bortglömd

13 juni -22
 
Ingen som känner mig väl kan ha missat att jag har en funktionsuppgradering och därmed ingår i personkrets 1 inom LSS. Detta gör att jag bor i en servicebostad. Jag bor alltså själv med mina barn, menn det finns personal kopplat till lägenheten och som skall komma utifrån ett uppgjort schema.
 
 
Meningen är att de skall komma och hjälpa mig med sådant jag har svårt med. En sak jag har extremt svårt med är just att öppna dörren och släppa in de som kommer. Men då jag ser nyttan och behovet av det för att sedan kunna klara allt självständigt så kämpar jag emot ångesten och släpper in personalen.
 
Men en förutsättning för att det skall fungera är att personalen också gör sin del, nämligen att hjälpa mig genom att i förväg meddela via SMS vem och ibland vilka som ska komma.
 
Sen måste jag själv innan de kommer förbereda genom att göra ett schema på vad jag vill att var och en skall göra, för när de väl kommer är det helt enkelt för jobbigt psykiskt att faktiskt ta beslut. Min hjärna fungerar helt enkellt inte då.
 
Ofta fungerar det. Men nu den senaste tiden har det strulat lite för mycket.
 
Det är jobbigt nog för mig när det blir personaländringar och någon annan kommer än den som meddelats mig. Men om personen uteblir pga sjukdom eller barns sjukdom så försöker jag verkligen att vara tollerant och acceptera förändringen för sjukdommar kan man inte styra, de kommer alltid olämpligt.
 
Men väldigt många gånger senaste tiden har personal rört runt och skapat kaos för mig genom att plötsligt ska den som ska till mig på möte. Men hallå, möten vet de i regel innan och då borde inte den personen bokas på mig. Andra gånger kan det vara att den personen som ska komma plötsligt har semester (vilket borde vetats om de kontrollerat innnan de meddelade mig). Många gånger blir det sådanmna här saker.
 
Men det har även hänt att de vetat hela helgen att den som ska komma till mig på måndagen INTE är den jag fått veta. Men ingen av personalen kommer ihåg att informera mig. Så svårt är det faktiskt inte. Jag kräver bara ett sms innan när det blir förändringar.
 
Nu senast, vanligen får jag SMS på söndagen om vilka som ska komma. Men i söndags hörde jag inte ett ord från personalen.
 
Jag skickade själv flera SMS för att påminna och fråga, men från deras höll möttes jag an koncis tystnad. Måndagen kom och jag kunde inte komma till ro och somna.
 
Stressen och oron skapade ångest så det kröp i hela mig av att inget få veta. Till slut för att få sova så fann jag ingen annnan utväg än att skicka ytterliggare ett sms med info om att måndagens insatts ställdes in pga att jag inte fått veta vem som skulle komma.
 
Först när jag vaknade i morse hade jag fått ett sms från personalen med massa ja, undannflykter. Personen som svarade hade just gått på sitt pass. Men hallå, de som jobbade innan, vet de inte hur en telefon fungerar. Det har jag svårt att tro i dagens samhälle där mer eller mindre allt ska ske elektroniskt.
 
Tidigare har överenskommelsen varit att personalen skall skicka SMS varje söndag om vem som ska komma på måndag och torsdag på mina insattser och meddela så fort som möjligt vid eventuella förändringar.
 
Men uppenbart är att detta inte fungerar. Jag går hela söndagen och blir stressad och får ångest mmedan jag väntar på sms som kanske inte ens kommer. Att få veta så sent som på måndag vem som ska komma på måndag fungerar verkligen inte för mig. Jag behöver min rutin och trygghet i att veta i god tid så jag kan förbereda mig mentalt.
 
Så nu sitter jag här och funderar på omn det är bättre om de istället skickar sms redan på fredagen för då kan jag förhoppningsvis om allt sköts koppla av och njuta av helgen och om inte så har jag hela helgen på mig att fråga personalen via påminnelsesms. Förhoppningsvis hinner jag då få svar innan det är dags för insattsen och förhoppningsvis hinner jag stabilisera alla mina känslor och få ordning på kaoset i mitt huvud. 
 
Nä tyvärr, jag känner mig bortglömd!