0

Är dom försäkrade?

8 Juni -22
 
Då och då får jag frågan om ifall våra pälsklingar (hundar) är försäkrade.
 
Självklart är de försäkrade, är olyckan framme kan det bli hiskeligt dyrt även med försäkring, föreställ er då utan. Själv vill jag inte ens tänka på det.
 
Ok, om jag ska vara helt ärlig, min absolut första hund som jag hade när jag var 16 år, hon var inte försäkradm inte heller stod jag som registrerad ägare någonstans. Jag vet inte ens om sådant förekom då.
 
Men alla hundar jag haft i vuxen ålder har stått registrerade på mig. Även äldsta dotterns hund Elmo. Det gjorde han till den dag hon själv hade råd  med försäkringen.
 
När jag var ungdom kände jag bara till att djur kunde försäkras hos Agria. Donna, den första hund jag hade som vuxen var försäkrad hos Agria då vi övertog henne och då hon hade viss problematik redan då så hade tidigare ägare haft svårt att hitta ett försäkringsbolag som accepterade henne. Det gjorde att det kändes smidigast att bara flytta över försäkringen. Donna var alltså försäkrad hos Agria, vilket fungerade bra de gånger vi behövde besöka veterinär. Dock upplevde jag dem som väldigt dyra.
 
Min Baloo, han var försäkrad hos Folksam innan han flyttade till mig och det passade perfekt tyckte jag eftersom jag även har hemförsäkring där. När sedan även Nala flyttade till mig så föll det sig nnaturligt att även hon skulle försäkras hos Folksam
 
Nu har jag haft turen att aldrig behöva kontakta Folksam i försäkringsärende gällande någon av mina hundar. Men när det gällde en olycka som grabben var med om så hade vi inga problem med folksam. Sen tycker jag även att det är smidigt med e-faktura som de erbjuder vid kvartalsbetalning. Visst kostar det, mmen min upplevelse är ändå att Agria var dyrare.
 
Har ni försäkrat era pälsklingar och hur gjorde ni då? Vad gjorde att ni valde det försäkrinngsbolag ni gjorde, satt ni och jämförde, tog samma ställe som ni hade andra försäkringar på eller var det helt enkellt slumpen som fick avgöra?