0

Jakten på medicin

Torsdagen den 21 juli mötte jag Busfia vid Påljungshage.
 
Men det visade sig bli en minnesvärd dag.
 
Tanken var att gå till apoteket och köpa ut Elmos smärtlindring som kommit på recept i mitt namn, (han står registrerad på mig hos Evidensia, antagligen för att jag var med honom vid hans första besök och Busfia då var minderårig)det borde ju inte vara så svårt.
 
Men redan där började strulet, bara att vi just då inte var medvetna om det. Men mmedicinen visade sig vara ovanlig  och fanns inte inne på apoteket, det var beställningsvara med beräknad ankomst till apoteket i mitten på augusti och så länge kunde ju stackars Elmo inte vänta med sin tandvärk.
 
Innan vi drog vidare till nästa apotek så blev det ett besök in på Hööks och sen på Dollarstore. I kassan där upptäcker Busfia att hon tappat sin plånbok.
 
Så vad gör mann då, ja i kassan fick jag betala hennes saker och sen gick vi tillbaka där vi varit och tittade, men nej, ingen plånbok (eller ja, fodral med massa kort är väll bättre beskrivning).
 
Då ringde jag till Jojohan som fick ringa bussbolaget för att se om de fått in något som blivit kvarglömt/tappat på bussen. Under tiden drog vi vidare till Apotek Kronann vid stora Coop, även där var medecinen beställningsvara. Sammma sak när vi kom till apoteket vid ICA Maxi.
 
Där insåg vi att Busfia blev tvungen att ringa till Evidensia i Kungens Kurva för att se om de gick att få recept på något annat för Elmo behöver ju smärtlindring fram till operationen och det han fått på recept var ju omöjligt att få tag på.
 
 
Efter mycket om och men så ringer Evidensia upp Busfia och meddelar att medicinen finns att hämta på Evidensia i Nyköping. Medicinen gick liksom inte att byta ut, men på Evidensia i Nyköping hade de så pass mycket i lager att Busfia kunde få köpa loss de som hon behövde.
 
Problemet var dock att Busfia ju hade tappat sitt id-kort som låg i den försvunna plånboken. Det gjorde att jag liksom var tvungen att följa med till veterinären.
 
Men avståndet plus den hiskeliga värmen gjorde att jag var helt slut. Då ringde Busfia till vår gemensamma godman och frågade vad hon gjorde och berättade att hon tappat plånboken. Vår god man dök upp som en räddande ängel med sin bil och skjutsade oss till veterinären och sen till affär och vidare till Johan som var hemma hos farmor och farfar och var hus och gurkvakt.
 
När godman ställde upp så mycket utöver vad som ingår i hennes uppdrag så känndes det inte mer än rätt att hon belönades med en fin ros och en förpackning med mackgrill i tomatsås som hon och katten gillar att dela på. Snacka om att hon blev överraskad.
 
Slutligen släppte hon av oss hemma hos Busfia. Jag följde med upp en liten stund och kelade med Elmmo och Julia innan jag till slut packade om mina saker och begav mig till busdsen. Väl hemma så fick Nala till slut snoppen ja köpte på Dollarstore bland hundleksakerna. En mycket uppskattad leksak enligt henne.