0

Elmos tandvärk

Fredagen den 15 juli svullnade Busfias hund Elmo upp aldeles otroligt så det fick bli ett oplanerat akutbesök hos veterinär vid Kungens Kurva, närmsta som hade jouröppet. 
 
Efter bra många timmar fick han träffa en veterinär som bekräftade att kraken hade ont och att orsaken var en väldigt dum tand. Att åtgärda problemet, ja det var inte mycket att snacka om, antingen åtgärda genom operation eller avliva. Det alla var överrens om var att han inte skulle behöva gå och ha sådär ont längre än absolut nödvändigt.
 
Att låta honom bli opererad hos just den veterinären kändes inte som något alternativ då det dels är osäkert om försäkringen täcker och dels var rent hutlöst dyrt.
 
Så beslutet blev att han fick gå från veterinären med smärtlindring. Sen måndagen den 18 juli så åkte jag över till Busfia och hjälpte till att ha koll på hundarna medan Busfia ringde runt till veterinärer. Efter en stunds sökande så hittade hon en veterinär som var ja inte billig, men ändå nästan halva priset jämfört med akutveterinären som hade helt annan taxa med extra påslag m.m.
 
Till slut kunde tid bokas och själv kan jag bara säga att det känns som en enorm lättnad. För att låta Elmo somna in, nä det känns fel, han är ju så pigg i övrigt och levnadsglad, då ska liksom inte en dum tand få komma och förstöra allt.
 
När jag skulle åka hem så satt två jättestora harar på gräsmattan, en av dem lyckades jag få en suddig bild på innan de båda drog iväg.