0

Vårat nyår 2021 med bilder och video

Nyåret 2021 firades hemma hos mig tillsammans med Fredrik och våra yngsta barn, Marvelmannen, Jojohan och Lillbus.
 
Fredrik gjorde en gudomligt god 3-rätters som vi njöt av under hela kvällen. När han vill så är han fenomenalt duktig i köket, i varje fall om jag inte läggeer mig i. För då blir det katastrof. 
 
Förrätt: Krämig potatis och purjolökssoppa
Huvudrätt: Lövbiff med potatisgratäng och kall dragonsås
Dessert: Chokladpannacotta med färska bär
 
Mellan förrätten och huvudrätten så tog vi en paus och spelade en omgång med Drakborgen. Sen blev det dags för huvudrätten. Lillbus hade tagit en powernap mellan förrätt och huvudrätt och var inte allt för sugen på att äta. Hon smakade lite men resten av hennes mat fick åka ned i en matlåda åt henne.
 
Eftersom hon var trött så fick hon sin desser på en gång. Den uppskattade hon verkligen och slevade i sig allt. Sen fick hon gå till sin säng och titta på film iklädd pyjamas eftersom hon var så trött.
 
Vi andra satte oss och spelade Jojohans spel JumboJet, ett spel som är kul men det tar otroligt lång tid att spela.
 
Strax före midnatt klädde vi på Lillbus overall och gick ut på balkongen. Vi hade redan innan bestämt att om hon sov så skulle hon få fortsätta med det. Men lilla sötungen var ju vaken och då var det en självklarhet att hon skulle få följa med.
 
Själva tände vi såklart inga fyrverkerier. Men några tomtebloss blev det vilket Lillbus verkligen uppskattadde. Hon sken med hela ansiktet och ögonen tindrade av förtjusning medan hon sade Whee Whee.
 
Förrätten uppdukad på min finservis.
 
 
 
Dagen till ära så fick såklart även Lillbus äta på finservis. Hon var lite skeptisk både mot porslinet och mot soppan men när hon väl smakat soppan så var den ju riktigt god. 
 
Krämig potatis och purjolökssoppa med finklippt persilja på toppen. Serverades med baguette.
 
En powernap mellan förrätt och huvudrätt är inte alls helt fel om man ska orka vara glad, trevlig och social hälsar Lillbus.
 
Huvudrätten, även den på finservis och nu fick Lillbus även testa att dricka i glas. Självklart är det inget alkohol i shotglaset hon har. Det är läsk, samma sak i det andra glaset. Ananasläsk i det ena glaset och Pepsi i det andra glaset. Ananasläsken var helt klart godare än Pepsin om man frågar henne.
 
Japp. Här sitter dom med mobilerna i högsta hugg.
 
Om det var något som Lillbus verkligen uppskattade så var det nog desserten. Både chokladpannacottan och bären slank ned. Ja inte jordgubbarna då. Dem fick Fredrik ta bort. Men jag förstår henne, jordgubbarna är klart godare när det är säsong för dem.
 
 
Efter huvudrätten tog vi paus och spelade lite JumboJet, eller ja, vadå lite. Vi började spela 2021 och blev inte klara med det förrän 2022. Medan vi spelade så åt vi vår dessert.
 
Fredriks och min Pannacotta. Hans är den utan jordgubbar.
 
Strax innan årsskiftet och kort innan alla fyrverkerier började så klädde vi på oss och gick ut på balkongen. Som ni säkert ser på Lillbus så är hon glad, nyfiken och vet inte riktigt vart hon skall titta för det smäller och blixtrar överallt omkring oss.
 
Nedanför kommer ett videoklipp med fyrverkerier. Då och då hör man Lillbus när hon säger "Whee Whee", fast jag trodde först hon sade "bil". Det säger hon om det mesta som hon gillar. Någonstans i mitten på videon får man även se hur glad Lillbus är.
 
 
Jag avslutar detta blogginlägg med en till video. En där ni får se hur Lillbus ansikte verkligen lyser upp när hon får se tända tomtebloss.