0

Inskolning dag 2

 
Idag när vi kom till dagis för andra dagen med inskolning så var Lillbus inte precis på sitt bästa solskenshumör. Snarare tvärtom. Faktum var att hon var riktigt ilsken över att hon var tvungen och gå in och inte fick stanna ute på lekplatsen.
 
När vi kom in så hade de andra barnen samling med fruktstund. Så även hennes kompis från Öppna Förskolan. Han hade kommit längre i sin inskolning och var där utan föräldrar.
 
Men Lillbus däremot, hon gick direkt till bilgaraget. Sen när vi tog med henne in till samlingsrummet så var hon riktigt sur och blyg, inte ens bannan kunde locka henne ur hennes skal. Min lilla älskling gömde sig under stolen jag sattpå och kikade fram för att se vad de andra barnen gjorde.
 
Men till slut blev det dags att gå ut. När reflexvästen skulle på blev hon tvärsur igen och vrålade ut sin ilska. Men när hon väl upptäckte att hon fick gå ut så kom solskenshumöret och upptäckarlusten igång.
 
Då dröjde det inte länge innan hon tog sin fröken (som föresten också har hund, en valp) i handen och sade "kom, kom" och drog iväg på upptäckarfärd.
 
Men allting bra har ett slut, så även denna inskolningsdag. När västen skulle av igen efter att fröken hade sagt hej då så blev tösenb arg igen, tror hon kopplade ihop västen med att få vara ute och leka med sin roliga fröken.
 
På vägen hem fick tösen en klämmis för att hålla humöret någorlunda balanserat, men så fort hon kom hem så var det raka vägen till köket som gällde.
 
Verkar som om man blir väldigt hungrig av att vara liten och vara på dagis.