0

Elmo mår bättre

Det är så otroligt skönt att se att Elmo mår bättre nu igen. Men ett tag hade han det riktigt tufft.
 
I mitten på Juli fick han ont i munnen och svullnade upp till oigenkännlighet. Då blev det ett akutbesök på Evidensia Smådjurssjukhus i Kungens Kurva, Stockholm. Tuvärr fanns det inte någon tid hos veterinären som är närmast. Där konstaterades att stackars Elmo som varit så noga med tandborstning hade fått en böld i tandroten och att tandköttet var innflammerat. Orsaken kunde kopplas främst till två tänder.
 
Han åkte ifrån den veterinären med lite smärtlindrande medicin som han senare fick på recept så att han skulle ha så han klarade sig fram till 27 juli då han hade fått tid på Evidensia hos oss, för att operera bort de dumma styggheterna. 
 
Medan han fortfarande var sövd så konstaterade veterinären att han hade flera lösa tänder i dåligt och sämre skick så de ringde och kollade om de fick dra ut flera tänder.
 
De svarade jag så klart ja på, vi hade tur och de hann med alla under samma timma så priset ändrades inte. Nu med hela 12 tänder mindre i en öm mun som håller på och läka så visar han tydligt att han mår bättre. Till och med lite leksug har börjat titta fram.
 
Senaste dagarna har han gått på antibiotika, tandoperationen var ju väldigt stor. Men han visar så tydligt att han börjar bli så mycket piggare nu.
 
"Dumstruten" som han tvingats ha efter operationen hatar han verkligen, men snart ska han på återbesök på Evidensia och sen borde han kunna få slippa "dumstruten". Han börjar se riktigt fin ut i munnen även om det numera är väldigt lite tänder kvar.