0

En lyckad dag

Senaste gångerna har jag valt att cykla till Öppna förskolan med Lillbus, men idag kände jag helt enkelt för att gå dit. 
 
Att vara ute i god tid är något jag gillar för stress får mig verkligen att må dåligt. Men idag får jag nog erkänna att även fast vi på vägen gick och köpte både banan och äpple så var tiden väl tilltagen, kanske lite väl för mycket. Vi kom dit ungefär 20 minuter innan de öppnnade så tiden ägnade Lillbus och jag åt att titta i en ensam barnbok som låg övergiven i väntrummet.
 
Första stunden efter att de öppnat så var vi själva men sen efter ett tag så kom det först en pappa och sen ytterliggare en pappa, båda med varsin dotter. Lillbus som var äldsta i gänget tittade mest på de små och sen gick hon och pysslade med sitt.
 
Just nu är hon inne i perioder då hon kan hålla på nästan hur länge som helst med det hon börjat med. Ett bra tag satt hon med en bilbana, sen var det en kassaapparat som gällde. När hon höll på med kassaapparaten inne i dockvrån så fick hon sällskap av förskoleläraren som jobbar där. 
 
Sen var det pussel en stund som gälde. De visade hon tydligt att hon ville genom att gå till bordet, dra ut stolen och sen till skåpet med alla pussel. De skåpet är stängt med en hasp som sitter högt upp för att inte barnen skall hålla på själva utan en vuxen.
 
 
Mitt bland all lek kom hon på att hon var lite sugen på frukt så självklart tog vi lite fruktstund också. Ett halvt äpple och en halv banan slank ned i den lilla kroppen innan hon ville leka vidare.
 
Väl hemma gjorde jag middag, spagetti och någon skum kycklingkorv. Inte högsta favoriten men den var ätbar. Efter maten så passade Lillbus på att mysa lite med Baloo, han i sin tur verkade rätt nöjd också av att få vara i hennes säng tillsammans med henne en stund.
 
Min kväll avslutades med en hyfsat lång prommenad i lagom tempo i lite över en timma med Baloo.