0

Äventyret slutade med feber

Idag var det dags för den  efterlängtade utflykten mmed Öppna Förskolan. Vi skulle alla tillsammans åka Tufftuff tåget som Lions kör ut till Jogersö. Öppna Förskolan hade bokat den speciellt för denna utflykt.
 
Lillbus och jag vaknade upp pigga och allerta och gav oss iväg på cykel till Öppna Förskolan där tåget hämtade upp oss och alla andra barn med föräldrar som skulle iväg. Vi satt tillsammans med förskoleläraren och en kompis till Lillbus och dennes föräldrar på tåget. 
 
På grund av utrymmesskäl så skippade vi att ta med vagnen, men trotts det så fick det ändå¨plats ovanligt många vagnar på tåget utan att det kändes direkt trångt.
När vi kom fram hade redan övriga styrkan av personal från familjecentralen kommit fram och startat grillen så de enda vi behövde göra var att vänta in att korvarna blev varma.
 
Lillbus svepte 1½ korv med bröd i rätt rask takt och likaså den festis som Öppna Förskolan bjöd barnen på. Gissar att tösen var rätt hungrig. 
 
Idag var hon väldigt lugn vilket fick sin förklaring på kvällen men det var absolut inget jag kopplade då för Lillbus visade inga tecken på att må dåligt på morgonen. Men hon satt på samma ställe hela tiden, åt, pysslade med såpbubblor som hon rullade fram och tillbaka med sin kompis mamma och med sin boll som även del rullades fram och tillbaka till samma mamma och en annan mamma. Sen fick hon låna en hink som hon plockade i och plockade ur saker i hela tiden.
 Kort innan vi skulle ta tåget tillbaka så klämde hon i sig en banan, sen på tåget blev det en klämmis med spagetti och köttfärssås så aptiten var det minsan inget fel på.
 
Jag hade tänkt cykla förbi affärn och fixa mera bubbelvatten på vägen hem men då Lillbus var så trött så valde jag istället att cykla hem direkt. Lilltjejen måste ha varit bra trött för hon slocknade i barnsadeln på cykeln. Väl inne i lägenheten hemma gick hon raka vägen till sin säng. Det om något säger väl att hon vill sova. Hon somnade jättefort och sov ända till syskonen kommit hem från skolan. Då vaknade hon och var plötsligt skållhet så i med alvedon. Nej, ja kollade inte tempen, det behövdes liksom inte. Hon var varm, hade glansiga ögon och var liksom avslagen. Efter en stund då alvedonen verkat ett tag så blev hon sig själv igen för att ca 6 timmar senare behöva en ny dos med alvedon.
 
Det blir helt enkellt till att ha några lugna hemmadagar till sötnöten blivit piggare och inte längre har feber. Men jösses vad fort febern kom.
 
Igår fick hon testa pölsa med råstekt potatis. En av mina favoriter. Tyvärr tycker de andra barnen inte om det. Kanske beror det på att deras far inte gillar det så de blev ju att det aldrig gjordes medan de stora barnen var små.
 
Lillbus gillade det dock och åt med god aptit under tystnad. Jag måste helt klart fixa det snart igen. :)