0

Äventyr med glajor

Idag var det bestämt att Fredriks nya glajor från Specsavers skulle hämtas. Han passade på att ta två glasögon och få de billigaste gratis och sen blev det ett par solglasögon med hans styrka för halva priset också.
 
Men riktigt som det var tänkt blev det ju inte. Vi var inställda på att hämta 3 glajor, men optikern ringde till Fredrik tidigt i morse och berättade att endast det ena paret hade kommit än så länge. Det sista paret skulle komma om några dagar. Vi kände att med tanke på att han inte hade några och således inte heller fick köra bil så var det bättre att åka in och hämta de som ju ändå var klara.
 
Med tanke på att det börjar bli kallare hemma nu och Lillbus i princip alltid sliter av sig strumporna så kände jag att ja ville ha tag på ett par tofflor till henne också. Hon gillar ju att gå omkring med inneskor. Det kan hon ju ha fått från mig eftersom hon alltid ser mig gå med inneskor.
 
 
När vi kom till HM så stötrte vi på patrull, hela nedervåningen där barnkläder med mera finns var avstängd för inventering, så vi fick leta vidare. Men till slut inne på Kapp Ahl hittade vi ett par som föll fröken i smaken, dock är de vita, får se hur länge de håller sig snygga då.
 
Men med tanke på hur fort inneskor hittills försvunnit så vet jag att hon kommer att behöva flera. Men kul ändå att hon blev så stolt när hon fick dem. Flera strumpor blev det också då de alltid har en förmåga att förvinna på vägen mellan tvättkorgen och innan de ska tillbaka ned i lådan. Oftast finns det bara en strumpa när vi kommit till att vika tvätten och ja, en hjälper ju inte. Man vill ju gärna ha två.
 
När vi kom hem kokade jag lite pasta och fräste upp köttfärs, i med vitlök och majs, en skvätt soja och sen när pastan kokat klart så blandade jag ihop allt. Snabbt, smidigt och gott.